Hele tre spader var i gang ved markering af første spadestik til Asmildkloster Landbrugsskole nye byggeri, der skal rumme elevværelser, fritidsfaciliteter, fitness, idrætshal, administration og undervisningsfaciliteter. Det hele skal være klar til brug i januar 2017.

Investering i fremtiden

Første spadestik blev taget sammen med skolens elever og medarbejdere, hvor formand for skolens bestyrelse Søren Rasmussen, kunne berette om de mange planer og det enorme arbejde der er investeret i, at Asmildkloster nu kan sætte spaden i jorden og udbygge Danmarks bedste landbrugsskole.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En landbrugsskole der fremadrettet vil være en del af byen, landet, erhvervet og ikke mindst medvirke til, at dansk landbrug på alle områder og niveauer kan få uddannet dygtige landmænd der kan drive og udvikle dansk landbrug.

Længe undervejs

Planerne for udvikling af Asmildkloster Landbrugsskole har være undervejs længe og udmøntede sig i 2014 i en helhedsplan, der nu realiseres.

På kanten af søbeskyttelseslinjerne mod Sønder- og Nørresø vil nye bygninger skyde op i respekt for den gamle smukke hovedbygning fra 1908. Nyt og gammelt vil sammen markere, at visionen der i 1908 drev Asmildkloster Landbrugsskole frem i Viborg nu kan fortsættes og fornys.

Flere fester

Og så ses der frem til først rejsegilde og ikke mindst et brag af en indvielsesfest i foråret 2017, hvor alle fra land og by inviteres for at fejre Asmildkloster og de nye rammer.

- Det kommer ikke til at gå stille af, siger forstander Lars Møgelbjerg.