Abonnementsartikel

Maskinbladet.dk har i dag lanceret et helt nyt koncept på hjemmesiden: Auktioner, hvor professionelle kan købe og sælge maskiner og tilbehør. Allerede nu er der flere end 30 auktion i gang.

Idéen med at afholde netauktioner over maskiner og tilbehør på Maskinbladet.dk har været på tegnebrættet et stykke tid, og Maskinbladets salgschef, Frank Jensen glæder sig over at konceptet er blevet taget så godt i mod.

- Auktionerne er gået i luften i dag, og allerede nu er der flere end 30 aktive auktioner, og det er meget tilfredsstillende, siger salgschefen.

- Vi har længe arbejdet med idéer til, hvordan vi kan knytte sælger og køber endnu tættere sammen, og her mener vi altså, at auktionerne er et oplagt skridt på vejen, forklarer Frank Jensen, der også mener at netauktionerne tilføre en helt ny dimension til maskinsalget på Maskinbladet.dk:

- Det er jo en oplagt chance for at få ryddet op på lageret, og få solgt nogle af ting, der måske har fyldt på hylderne længe nok. Man får simpelthen endnu en mulighed for at markedsføre sine produkter, og få dem vist frem for potentielle købere, siger Frank Jensen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

For professionelle

Handel på auktionerne foregår mellem professionelle. Det betyder at man for at købe og sælge varer på auktionerne skal være registreret med sit CVR-nummer.

- Vi er meget opmærksomme på at auktionerne forløber så professionelt, sobert og seriøst om muligt, og det mener vi, at vi bidrager til på den her måde, siger Frank Jensen.

Salgschefen forklarer, at alle der allerede har maskiner og tilbehør til salg på Maskinbladet.dk, har mulighed for at sælge på auktionerne. Når maskiner og tilbehør sættes til salg på auktioner vil de kun kunne ses på auktionssiden, og ikke på maskinlisterne.

- Det er igen for at sikre at auktionerne bliver reelle og gennemsigtige for alle parter, siger Frank Jensen.

Sælger har mulighed for at sætte en mindstepris på sine varer, og der er også mulighed for bestemme niveauet for startbuddet.

Opret budagent

På Maskinbladet.dk's forside vises et udpluk af aktive auktioner, og interesserede købere kan klikke videre ind på auktionssiden, og her få et overblik over nyeste auktioner, mest aktive auktioner, seneste bud og så videre. For at byde på en varer skal potentielle købere logge ind med en konto, der oprettes med CVR-nummer.

Købere har også mulighed for at lægge et maksbud ved at oprette en budagent, der automatisk byder med op, sådan at det ikke er nødvendigt at sidde og overvåge auktionen.

Slut fredag kl. 12

Alle aktive auktioner slutter hver fredag kl. 12.00. Det betyder at en auktion aldrig kan vare mere end syv dage.

- Det er igen for at gøre hele konceptet så overskueligt som muligt, og fordi erfaring har vist os, at der altid er mest aktivitet på auktionerne til allersidst, siger Frank Jensen, der dog også forklarer, at hvis der er meget aktivitet i de sidste minutter af en auktion vil den blive forlænget.

Når en auktion er afsluttet med et salg vil køber og sælger modtage en mail hver, og herefter kan de aftale nærmere detaljer indbyrdes uden yderligere involvering fra Maskinbladet. Opnås der ikke hammerslag kan køber igen annoncere varen på maskinlisterne.

Gå til maskinbladets auktionsside HER