Seges er glad for miljø- og fødevareministerens beslutning om at skyde vandområdeplanerne til hjørnespark. Det giver mulighed for at få foretaget en fornyet faglig vurdering og for at få lavet fagligt velfunderede og langtidsholdbare løsninger på området.

Ivar Ravn , direktør i Seges Planter & Miljø betegner ministerens beslutning som klog og sender i den forbindelse roser til alle, der har bidraget til at kvalificere debatten om vandområdeplanerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Stor cadeau til alle de foreninger og landmænd, der har fået regnet på konsekvenserne af de lokale vandområdeplaner og på den baggrund har lavet meget stærke høringssvar. Det har i den grad nyttet, siger Ivar Ravn.

Bredere fokus

Han peger på behovet for en kulegravning af hele vandmiljøproblematikken.

- Det er helt afgørende, at man nu får kigget bredere end blot på udledning af kvælstof. Der bør inddrages international ekspertise og arbejdes langt mere med virkemidler ude i fjordene, hvilket vi i Seges har peget på og arbejdet med på eksperimentalt plan i adskillige år.

- Ligeledes skal hele udgangspunktet for planerne med tilstanden omkring år 1900 revurderes. Udledningen dengang er forkert beregnet, hvilket rokker alvorligt ved hele grundlaget for planerne. I Seges glæder vi os meget til at bidrage med vores faglighed til en ny og mindre fordomsfuld miljøplanlægning, og sikre implementeringen af afbalancerede løsninger, siger Ivar Ravn.