- Mejerisektoren kollapser og Kommissær Hogan gør ingenting ved det!

Sådan indleder den europæiske sammenslutning af mælkeproducenter, EMB, et åbent brev til EU-Kommissionens formand, Jean Claude Juncker. I brevet, der er underskrevet af EMBs formand Romauld Schaber, kræver EMB at EUs landbrugskommissær Phil Hogan bliver sat fra bestillingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingen krise

Ifølge EMB har Phil Hogan indtil langt ind i 2015 ikke ville anerkende at mejerisektoren var i krise, og så sent som sidst i september udtalte Phil Hogan, at det ikke kunne passe at mælkeprisen ikke dækker produktionsomkostninger:

- Jeg tror ikke at mange landmænd producerer til under produktionsomkostningerne. De siger at de gør, men når alt kommer til alt, så fortsætter de med at producere, sagde Phil Hogan dengang.

Ifølge EMB stemmer den slags udtalelser ikke overens med realiteterne i markedet, og de udstiller kommissærens manglende erfaring med landbrugsområdet.

Samtidig understreges det også fra EMBs side, at Phil Hogan har adgang til adskillige videnskabelige rapporter, der beviser, at europæiske mælkeproducenter generelt ikke får en pris for deres mælk, der kan dække omkostningerne ved produktionen.

Foragt for landmænd

EMBs budskab til Jean Claude Juncker bliver understreget sidst i brevet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Phil Hogan har ikke nogle løsninger, og han ønsker dem heller ikke! Han har derimod med al tydelighed demonstreret sin professionelle inkompetence og sin foragt for landmænd. Det er derfor at vi, som repræsentanter for europæiske mælkeproducenter, beder dig om handling: Hr. Formand, fjern denne inkompetente kommissær fra sin post, lyder det i brevet.

EMB har bedt EU-Kommissionens formand om at svare på deres henvendelse senest den 4. december.