Landsforeningen af Danske Mælkeproducenters formand Kjartan Poulsen kalder det fuldstændig uacceptabelt, at Arlas datterselskab i Storbritannien taber mange penge.

Tidligere kom det frem, at Arlas datterselskab Arla Foods Limited i Storbritannien har haft et stort underskud, og det er bestemt ikke noget, som Kjartan Poulsen, formand for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, ser positivt på.

- Arla Foods fastholder tilsyneladende, at UK er en god business case, fordi de er så vilde med danske produkter. Vi er mange, der gerne vil se det regnestykke, skriver Kjartan Poulsen i et ugebrev til foreningens medlemmer.

Arla Foods Limited står for størstedelen af Arlas aktiviteter i Storbritannien, og regnskabet viser, at virksomheden i 2014 havde et underskud før skat på 924 millioner kroner, mens underskuddet i 2013 var på 197 millioner kroner. Udover underskuddet på driften har der også været store underskud i de pensionsordninger, der dækker Arlas britiske medarbejdere. Disse underskud skal Arla også dække.

- UK-resultatet er naturligvis fuldstændig uacceptabelt, og desværre er det endnu et bevis for, at de engelske andelshavere forgyldes i uhørt grad på alle andres bekostning, skriver Kjartan Poulsen i et ugebrev til foreningens medlemmer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Formanden stiller derudover spørgsmål ved hvor god en forretning Arla har gang i på det engelske marked.

- Og hvor er den gode business case? Først optager vi englænderne som andelshavere på en fribillet, forærer dem en væsentlig del af egenkapitalen, blot for at få lov til at afregne dem med en tydelig højere pris end UK-markedet kan bære. De andre engelske mejerier udsultes, fordi de også tvinges til at udbetale højere pris, end de kan hente hjem på markedet. Og oven i købet tjener englænderne stadig fedt på valutakursmodellen. Og vi andre betaler. Men vi har jo selv valgt vores repræsentantskab. Vi ligger, som vi har redt, kan man sige, men det forhindrer os jo ikke i at drømme om noget bedre, skriver Kjartan Poulsen.