TM1060 kalder Trelleborg den nye dækserie, som er et 60-serie dæk med VF teknolog og de specielle klodser, som Trelleborg kalder ProgressivTraction.

For 40 år siden introducerede Trelleborg verdens første lavprofil dæk i 60-serien. På Agritechnica 2015 viser Trelleborg en ny 60-serie dæk under navnet TM1060. Den nye dækserie omfatter tre dækstørrelser til forhjul og et tilsvarende antal bagdæk. Største dæk i serien bliver VF 710/60R42 173D som bagdæk og VF600/60R30 158D som fordæk. Dækkene er designet til traktorer på 80 - 300 hestekræfter.

- På disse traktorer kan vi ikke øge højden på dækkene, og derfor har vi i udviklingen af dækkene arbejdet på at øge både bærefladen og bæreevnen på dækket. For at opnå det, er der til det nye dæk udviklet en ny karkasse, som er langt mere fleksibelt. Sammenlignes det nye dæk med et traditionelt dæk, er bærefladen øget med cirka fire procent, siger Piero Mancinelli, udviklingschef på landbrugs- og skovdæk hos Trelleborg.

Trelleborg har blandt andet implementerer ProgressivTraction, som virksomheden introducerede for nogle år siden, i det nye dæk. Begrebet dækker over nogle specielle dækklodser, hvor den forreste dækkant er i to niveauer.

Kan bære mere

Typebetegnelsen 173D på det største dæk i TM1060-serien indikerer, at dækket ved et nominelt tryk på 1,6 bar må bære 6.500 kg. med op til 65 kilometer i timen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er cirka 40 procent mere end et traditionelt dæk, og også mere en vore konkurrenter der producerer dæk i samme segment, siger en tydelig stolt udviklingschef.

Trelleborg anvender også ProgressivTraction teknologien i en nye TM700-serie, som foreløbig er introduceret i ti størrelser.