Abonnementsartikel

Agco bekræfter, at Kongskilde er et af de skandinaviske selskaber, som Agco er interesseret i at købe.

MASKINBLADET, AGRITECHNICA

Agco er interesseret i at købe Kongskilde. Det bekræftede Agco-koncernens topledelse mandag på Agritechnica under et uformelt møde med Maskinbladet og enkelte andre internationale landbrugsmedier.

Bekræftelsen faldt under en samtale om Agcos distributionsstrategi, som ledelsen arbejder ihærdigt på at udrulle under navnet Route 66.

To kanaler

Strategien indebærer to klart adskilte distributionskanaler, som hver for sig skal være såkaldt full-full line. Det vil sige at hver kanal skal kunne levere alle landbrugsmaskiner og -redskaber til kunderne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I den ene kanal er Massey Ferguson som rent brand, mens Fendt og Valtra skal supplere hinanden i den anden kanal, der også skal kunne tilbyde et komplet maskin- og redskabsprogram.

Det er ikke nyt, at Agco er på udkig efter at opkøbe selskaber, som kan supplere og styrke koncernens teknologi eller produktpalet.

Agco er blandt andet blevet en betydelig globalspiller inden for landbrugsmaskiner gennem opkøb, og over for blandt andre Maskinbladet bekræfter Agcos øverste topchef, Martin Richenhagen, at koncernen fortsat på udkig efter gode opkøb.

Maschio Gaspardo

Som et eksempel på en virksomhed, der har været i Agcos kikkert, nævner han Maschio Gaspardo, som Agco også har forhandlet med, fordi selskabet var til salg.

- Det er et godt selskab. Jeg kender ejerens søn, og en ingeniør i selskabet er en af mine meget nære venner, men i sidste ende valgte ejerne, at de vil forsøge at føre Maschio Gaspardo videre som et selvstændigt, familieejet selskab, fortalte Martin Richenhagen.

Men han gav også andre eksempler på interessante opkøbs- og samarbejdsmuligheder.

- Der er også andre selskaber, blandt andet nogle i de skandinaviske lande, sagde Martin Richenhagen og bekræftede derefter direkte over for Maskinbladet, at et af selskaberne i Agcos kikkert er DLG-ejede Kongskilde, som længe har været helt officielt sat til salg.

Tidligere er Kongskilde også blevet kædet sammen med New Holland, som dog indtil videre ikke har meldt ud om resultaterne af sin søgen efter redskabsproducenter.