Abonnementsartikel

På Agritechnica har Kongskilde premiere på den nye XLD underplov, og virksomheden viser også en plov hvor LED lys oplyser jorden omkring ploven.

Maskinbladet, Agritechnica

Med den nye XLD underplov, som kan monteres på plove fra både Kongskilde og Överum, får landmanden mulighed for både at pløje dybere og anvende traktorer med bredere hjul.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi mærker en stigende interesse for at pløje dybere og md den nye XLD underplov kan der uden problemer pløjes i 35 centimeters dybde. Underploven laver samtidig en bred furebund, som gør det muligt at pløje med traktorer, der er monteret med 710 millimeter brede dæk. Den ny underplov udfører lige som XL underploven en god vending af jorden, og med den nye underplov opnår vi en endnu bedre dækning af stub og planterester, siger Morten Wittrock Brandt, produktmanager hos Kongskilde.

Lys på ploven

Når der arbejdes i mørke, kan det med store og lange plove være vanskeligt at se, hvad ploven laver. For det første har arbejdslyset på traktoren en bergænset rækkevidde, og for det andet reflekteres lyset fra de blanke muldplader, som ikke er i jorden.

Kongskilde præsenterer nu en løsning, hvor der ved de enkelte furer på ploven monteres LED lys som oplyser jorden omkring ploven.

- Med den nye belysning er det ikke ploven der oplyses men derimod jorden omkring ploven. Samtidig minimeres det generende refleksion fra plovens blanke dele, og føreren kan derfor bedre følge plovens arbejde. LED-pærerne er indkapslet så de ikke ødelægges af sten og jord, når ploven vendes, siger Morten Wittrock Brandt.