Abonnementsartikel

På Agritechnica er der flere nyheder blandt finsnittere. Har giver vi dig et overblik.

Agritechnica 2015 er lige på kanten til at starte, og for at du kan være bedst rustet til at følge med i de mange nyheder, der bliver præsenteret på messen, giver vi dig et overblik - her over de mest interessante nyheder blandt finsnittere.

Vi har udvalgt fire modeller fra henholdsvis Krone, Claas, John Deere og New Holland. Og husk så at du kan følge nyhederne fra Agritechnica med Maskinbladet udsendte team her på siden, på Facebook, på Instagram og på Snapchat.

Krone udvider lille BigX

530 og 630 er nye tilføjelser til den lille Krone BigX-serie, som også opdaterer den større BigX-serie - blandt andet med 770 som ny model.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Én af nyhederne på den lille finsnitte-serie er at knivene nu monteres under snittecylinderens knivbeslag i stedet for den traditionelle montering på oversiden af beslaget.

Det indebærer ifølge Krone flere fordele.

Blandt andet giver den nye montering dobbelt så meget plads til afgrøden, når snittecylinderen arbejder - og dermed betydeligt højere kapacitet.

Desuden betyder konstruktionen ifølge Krone et bedre flow, og at snittecylinderen arbejder mere lydsvagt ved lang snittelængde. Den øgede volumen betyder også, at afgrøden ikke komprimeres.

Nye motorer i Jaguar

Fra 2016 kommer Claas Jaguar med nye motorer, hvor den velkendte Mercedes Benz V8-motor i Jaguar 960 og 950 bliver erstattet af en sekscylindret motor fra samme producent som tidligere. Sammen med opdateringerne af motorerne er der også kommet et par andre ændringer på Jaguar-modellerne.

Indtil 2016 har det kun været muligt at få dæktryksregulering på forakselen af Claas Jaguar 900-serien, men nu kommer løsningen også til bagakselen, hvor et integreret luftreguleringsystem kan lukke luft ud og pumpe luft i bagdækkene.

Dermed er Claas Jaguar den første finsnitter på markedet med denne løsning monteret fra fabrikken.

I 2013 præsenterede Claas fartpilot, eller Cruise Pilot, som Claas kalder systemet, på topmodellen i Jaguar-serien: 980.

Men nu kommer Claas Cruise Pilot til resten af Jaguar 900-serien. Chaufføren indtaster i finsnitterens Cebis-terminal det antal motoromdrejninger, som han ønsker finsnitteren skal holde. Herefter regulerer finsnitteren selv farten afhængigt af afgrødemængden, så motoromdrejningerne holdes konstante. Chaufføren har tre mulige valg inden for Cruise Pilot, som er "Konstant kørehastighed", "Mest effektiv2 og "Maksimale motoromdrejninger2.

Stærkere John Deere

Lige siden lanceringen af den nye 8000-serie finsnitter fra John Deere, har producenten fortalt, at komponenterne i finsnitteren er testet med 1.000 hestekræfter.

Det har derfor ligget i kortene, at John Deere vil øge effekten på finsnitter-serien, og det er netop sket i USA.

John Deere har offentliggjort tre nye modeller, hvor en ny topmodel med navnet 8800 rummer 832 hestekræfter fra en 19 liters Cummins motor.

Motoren er så stor, at den blot skal leve op til Tier II-normen, og derfor er motoren uden EGR-teknologi.

John Deere har desuden lanceret 8700-modellen, som også har en 19 liters Cummins motor, dog med 755 hestekræfter.

Endelig kommer der en mindre model til serien i form af 8300, som yder 483 hestekræfter fra en 13,5 liters John Deere motor. Denne motor overholder de strenge Tier 4 Final-motorkrav med EGR og SCR-teknologi.

New Holland med ny kabine

Med nye motorer og ny kabine viser New Holland den nye FR-generation frem på Agritechnica, hvor kabinen er med samme rammeopbygning, som på CX- og CR-mejetærskerne.

Kabinen har samme højrearmlæn, hvor CommandGrip kørehåndtaget styrer en lang række funktioner, og maskinens mange indstillinger overvåges i IntelliView IV-terminalen for enden af højrearmlæn.

Motorerne leveres fra FPT og de overholder Tier 4 Final med Hi-eSCR-system, hvor der kun skal påfyldes AdBlue, og der hverken benyttes EGR-system (recirkulering af udstødningsgassen) eller diesel partikel filtre, som kræver rensning eller udskiftning.