DanCorn, der i foråret blev solgt til det amerikanske firma Sukup, skifter nu navn til DanCorn/Sukup Europe. Hedensted-virksomheden sælger udstyr til kornhåndtering, og Sukup har gennem mange år været samarbejdspartner og leverandør af siloer, udstyr samt tørrerier. I april 2015 overtog Sukup hovedparten af aktierne i DanCorn samt bygningerne på Mimersvej i Hedensted som led i et planlagt generationsskifte.

- Vi repræsenterer Sukup på det europæiske marked, og derfor er det helt naturligt med et navneskift. Virksomhedens juridiske navn er Sukup Europe A/S, men på det danske og det finske marked vil vi markedsføre os under navnet DanCorn/Sukop Europe, fortæller administrerende direktør Jens Munk Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det sker, fordi DanCorn er et kendt brand især i Danmark men også i Finland, og derfor vælger man foreløbig at lade det gamle navn indgå vedrørende disse to lande. DanCorns gamle logo, der symboliserer et kornaks, er taget med over i det nye logo, men farven i kornakset skifter nu fra blå til grøn.

Navneskiftet lanceres fra 1. november, og det vil således være det nye navn og logo, man kan møde på landbrugsmessen Agritechnica i Hannover fra den 10. til den 14. november, hvor virksomheden udstiller.

Fra kunde til kollega

Jens Munk Jensen fortæller, at det på alle måder er gået rigtigt godt siden overtagelsen, og at der ikke har været tale om de store og markante ændringer. Der er det samme antal ansatte, cirka 40.

- Driften og hverdagen i organisationen kører stort set uændret videre, og der er kontinuitet i tingene. Vi er stadig full-line leverandør inden for udstyr til kornopbevaring og -tørring, og vi driver butikken på samme måde som før, siger Jens Munk Jensen.

- Vi kender de nye ejere, og vi har de samme værdier, hvilket betyder rigtigt meget i forbindelse med en overtagelse. Vi er gået fra at være en kunde til at være kollegaer, og det er faldet ganske naturligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Øget vækst

Salgschef Jens Erik Iversen har også kun oplevet positive reaktioner.

- For kunderne i Danmark og det øvrige Europa giver det en stabilitet, at virksomhedens hovedleverandør nu er blevet hovedaktionær. Forretningsmodellen og dagsordenen er den samme.

Jens Erik Iversen står i spidsen for det samlede salgsarbejde, både i Danmark og på eksportmarkederne, og han har selv salgsansvar for en række lande.

- Sukup ønsker at være en afgørende spiller på det europæiske marked, og i den forbindelse er det afgørende at have en salgsgruppe med en høj kvalifikation, selvstændighed og erfaring. Det er heldigvis tilfældet, og det giver os gode muligheder i fremtiden, siger han.

DanCorn/Sukup Europe har netop lagt en strategi for de næste tre år på det markeds- og produktmæssige område.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Rent strategisk vil vi fastholde, at vi skal være førende på det danske marked og at vi skal vækste på eksportmarkederne, siger Jens Erik Iversen.

Tyskland er et af de markeder, der er stor fokus på, og her bliver det eksportsælger Anders Helth, der kommer til at stå i spidsen. Han bliver fremover eksportansvarlig for det tyske marked.

Aktuelt har han opgaven med at tilrettelægge og planlægge DanCorn/Sukup Europes udstillingsstand på landbrugsmessen Agritechnica i Hannover.