Service manager Martin Hjort Kongsgaard, Herborg Smede- og Maskinforretning, får ansvaret for den daglige ledelse af firmaets nye Struer-afdeling, som indvies med et stort åbningsshow den 20. november.

Samtidig overtager han 10 procent af virksomhedens aktiekapital fra grundlæggerparret Birthe og Oluf Poulsen, som de seneste år har ejet 13,3 procent af aktiekapitalen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed har Herborg Smede- og Maskinforretning A/S taget endnu et skridt i et omfattende generationsskifte, og ejerkredsen omfatter desuden Keld Andersen, 45 år, og Jens Poulsen, 39 år, med hver 33,3 procent af aktierne og Jakob Pedersen, 38 år, samt Lars Henrik Hansen, 45 år, med hver 10 procent.

Det er en forholdsvis ung ejerkreds, hvilket er ret unikt i en branche, der selv peger på, at generationsskifte er en stor udfordring for mange maskinforretninger.

Hjemmebane

Martin Hjort Kongsgaard, 32 år, er udlært på værkstedet i Herborg og har 14 års anciennitet i firmaet. De seneste år har han haft sæde i virksomhedens bestyrelse som medarbejderrepræsentant, og siden den store omlægning af John Deere-forhandlerstrukturen i Danmark i 2012, har han været service manager for alle afdelinger, men med udgangspunkt i Herborg.

Han fortsætter med funktionen, som er en særlig John Deere-titel, der på dansk nærmest svarer til en servicechef. Hans funktion er at varetage al servicekontakt direkte med John Deere, da Herborg Smede- og Maskinforretning siden strukturændringen i 2012 har fået status som importør.

Martin Hjort Kongsgaard fortsætter med at varetage denne stilling, men nu bliver basen blot forretningen i Struer, som i øvrigt er en slags hjemmebane for Martin Hjort Kongsgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han er opvokset i Ørnhøj, men familien stammer fra den nærliggende by Hjerm, og han bor i dag i nabobyen Holstebro med sin kone, Heidi, og deres to børn.

God placering

Med placeringen i Struer dækker Herborg Smede- og Maskinforretning sit opland bedre, end det var tilfældet med afdelingen i Nr. Nissum.

Placeringen i Struer er i øvrigt firmaets første placering i en egentlig by. De øvrige afdelinger i Herborg og Farre ligger i landsbyer.

Placeringen i Struer vil give meget stor synlighed i forhold til både Struer og det store opland, idet facaden ligger ud til en meget trafikeret hovedvej gennem den vestlige del af byen, hvor afdelingen også er begunstiget af meget gode tilkørselsforhold.

- Når vi skulle til at flytte, var større synlighed et af vores krav af hensyn til butikken. Det er til fulde opfyldt, siger Martin Hjort Kongsgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afdelingen i Struer har i alt 1.800 kvadratmeter under tag plus udenomsarealerne og er lejet af en lokal bilforhandler på en 10-årig kontrakt. Samtidig søges tre nye medarbejdere.

Have-park geares op

Når Herborg Smede- og Maskinforretning rykker ind i Struer, vil der blive lagt ekstra kræfter i have-park-segmentet, som de øvrige to forretninger har godt fat i, men som den tidligere afdeling i Nr. Nissum ikke har dyrket i samme omfang. Og som Struer ifølge Herborg-folkene mangler.

- Området er godt John Deere-land, fordi forretningen i Nr. Nissum har solgt John Deere lige så længe som forretningen i Herborg, men vil sætte meget mere fokus på blandt andet kompakttraktorer og plænetraktorer, som er et område, hvor ingen kan matche John Deere, siger Martin Hjort Kongsgaard.

Han tilføjer, at en meget stor enkelthandel med entreprenørvirksomheden Kaj Bech i Holstebro for et års tid siden yderligere bidrager til, at Herborg Smede- og Maskinforretning allerede står stærkt på egnen.

Det styrkede fokus på have-park-segmentet skal også ske for at sprede virksomhedens aktiviteter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Martin Hjort Kongsgaard ser såleds et stort potentiale for forretningen i Struer, som dækker Herborgs Smede- og Maskinforretnings nordlige område. Det går fra Thyborøn langs Limfjorden til Skive.

Åbningsshow

Når forretningen i Struer slår dørene op for kunderne den 20. november bliver det ifølge Martin Hjort Kongsgaard et åbningsshow, der er en overskrift, der er valgt i stedet for at kalde det åbent hus.

For eksempel kommer Jan Magnussens Corvette-racer i den grøn-gule John Deere-indpakning og bliver udstillet i forbindelse med åbningen.

- Der vil desuden blive en række åbningstilbud, som vil være så attraktive, at folk nok skal ligge udenfor i sovepose for at have en chance for at få fingrene i dem, supplerer Keld Andersen.

Han lover, at der virkelig vil blive markeret, at Herborg Smede- og Maskinforretning kommer til byen.