Abonnementsartikel

Industrigiganten melder om et fald på 33 procent i salget af landbrugsmaskiner i tredje kvartal af 2015.

CNH koncernen, der står bag New Holland og Case IH, melder om et stort fald i salget af landbrugsmaskiner i tredje kvartal af 2015 sammenlignet med samme periode sidste år.

I tredje kvartal af 2015 har CNH solgt landbrugsmaskiner for 2,4 milliarder dollars, og selvom det lyder som et højt tal, var 33 procent lavere end tredje kvartal af 2014, hvor CNH solgte landbrugsmaskiner for 3,6 milliarder dollars.

CNH skriver i kvartalsregnskabet, at faldet var forventet, og at det lavere salg hovedsagligt skyldes mindre salg af konventionelle traktorer i Nordamerika og Latinamerika. I tredje kvartal fordelte salget af CNH-landbrugsmaskiner sig således: Nordamerika 39 procent, Europa, Mellemøsten og Afrika 33 procent, Latinamerika 11 procent og 17 procent i Asien.

Salg i mejetærskere

I Europa, Mellemøsten og Afrika meddeler CNH, at virksomheden har solgt otte procent færre traktorer end tredje kvartal i 2014.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Dog kan CNH fremvise en salgsfremgang på otte procent indenfor mejetærskere i Europa, Mellemøsten og Afrika. På det nordamerikanske marked har CNH oplevet et stort fald i salget af mejetærskere og traktorer over 140 hestekræfter. Her er salget faldet med 37 procent i forhold til samme periode sidste år sidste år. I Asien faldt salget af både traktorer og mejetærskere med henholdsvis 15 og 20 procent.

Under-produktion

Hos CNH har man fokus på at balancere produktionen efter salget.

Derfor har man i tredje kvartal af 2015 produceret 29 procent færre maskiner end hvad man har solgt i det nordamerikanske marked. På den måde får CNH ryddet ud i lagrene af maskiner. CNH skriver i regnskabet, at man forventer at fortsætte den udvikling og producere væsentligt færre maskiner, end der bliver solgt i fjerde kvartal af 2015. På verdensplan er produktionen faldet med 24 procent i forhold til samme periode sidste år.

Stadig overskud

Selvom CNH melder om faldene salgstal kan koncernen stadig fremvise et overskud for tredje kvartal af 2015.

Samlet blev overskudet på 137 millioner dollars, mens det i tredje kvartal af 2014 var 433 millioner dollars, så også her tager CNH et stort hug.