Abonnementsartikel

Agco tjener fortsat penge trods en betydelig tilbagegang i omsætningen, som i betydelig grad skyldes en stærk dollar.

Agcos omsætning i tredje kvartal blev 1,7 milliarder dollar, hvilket er 19,4 procent mindre end tredje kvartal i 2014, da omsætningen var 2,2 milliarder dollar.

En betydelig forklaring på den store tilbagegang er ufordelagtige kursreguleringer som følge af en stærk dollar, og i et vist omfang også en svag afsætning af landbrugsmaskiner i store dele af verden. Kursreguleringerne tegner sig for 15 procentpoint af det samlede omsætningsfald, som dermed kan siges reelt kun at være et fald på 4,4 procent.

År til dato er omsætningen 5,5 milliarder dollar - et fald på 23,9 procent - eller 10,4 procent, hvis tilbagegangen renses for ufordelagtige kursreguleringer.

Styr på lagre

Tredje kvartal har været karakteriseret af tiltag for at imødegå effekten af svag international brancheefterspørgsel og pres fra ufordelagtige valutakurser. Det har derfor handlet om fokus på driften og omkostningsstyring samt lagerstyring. Således er Agcos lagre den 30. september 305 millioner kroner mindre end 30. september 2014.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Trods omsætningsfaldet, tjener Agco fortsat penge. Driftsresultatet blev 79,1 millioner dolalr før skat mod 108,7 millioner dollar i samme kvartal i 2014.

Nye produkter

- Vores opmærksomhed har i disse udfordrende tider været på driftsoptimeringer og introduktion af nye produkter som Valtra T- og N-serie-traktorer, siger Agcos topchef Martin Richenhagen.

Han peger desuden på, at Agco har introduceret sin Fuse Connected Service, som er en pakke af teknologibaserede, der skal hjælpe landmænd med at forbedre den overordnede bedriftsøkonomi og reducere vedligeholdelsesomkostninger og øge udbytter og muliggøre forretningsbeslutninger på et oplyst datagrundlag.

- Vi vil fortsætte med at investere i nye teknologier, produktudvikling og løsninger til præcisionsjordbrug, både Agcos egne løsninger og løsninger i samarbejde med førende teknologivirksomheder, tilføjer han.

Fremtiden

Agcos forventninger til resten af 2015 er fortsat generelt lavere efterspørgsel efter landbrugsmaskiner overalt i verden, og forventningerne til valutaforholdene er også, at det vil påvirke salget og resultatet negativt i resten af 2015.