Abonnementsartikel

Et samarbejde mellem AGCO og Lantmännen betyder, at AGCO fremover vil varetage Valtra-importen i Danmark.

Lantmännen i Sverige har indgået en aftale med AGCO om distribution af flere af AGCO's produkter i Sverige, og aftalen får også betydningen for importen af Valtra-traktorer i Danmark.

Lantmännen er i dag ansvarlige for Fendt og Valtra traktorer i Sverige, og i fremtiden vil man også være ansvarlige for salg og service af hele MF's produktprogram samt det samlede Fendt produktprogram i Sverige igennem det nuværende eksklusive forhandlernetværk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dette er gjort i samarbejde med AGCO for at tilpasse sig de senere års udvikling i traktor- og maskinbranchen. Af samme årsag foretages der også en lignende ændring i Danmark og Norge, hvor AGCO fremover skal stå for salg, service og reservedele af Valtra traktorer.

Det betyder, at AGCO Danmark A/S overtager ansvaret for alle forpligtelser og distribution af Valtra traktorer i Danmark fra det nuværende selskab Lantmännen Maskin DK A/S i løbet af første halvår 2016. Dette ændrer ikke på Valtra's forhandlernet i Danmark og får ingen indflydelse for de danske Valtra kunder.

Personalet i Lantmännen Maskin DK A/S overgår alle til AGCO Danmark A/S i deres nuværende funktioner.

Både Bo Gade, Adm. Direktør for AGCO Danmark A/S og Arne Spejlborg, Adm. Direktør for Lantmännen Maskin DK A/S ser dette som en meget positiv udvikling, og ser frem til samarbejdet.

- Vi ser frem til at få samlet AGCO familien i Danmark og glæder os til samarbejdet med de danske Valtra forhandlere og Valtra teamet i Fredericia, som vi i forvejen kender godt, siger Bo Gade.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arne Spejlborg siger:

- Jeg ser det kun som en styrke, at vi får samlet AGCO's produkter i Danmark i ét selskab, og jeg er sikker på at det styrkede samarbejde vil blive en fordel både for vores forhandlere og kunder. Vi har i forvejen et rigtig godt samarbejde med AGCO Danmark A/S på mange punkter, og teknologien er en vigtig faktor i dette. Ordresystemer og servicesupport kører mere og mere direkte til fabrikkerne, og derfor er det en styrkelse for vore kunder, at vi får samlet dette i AGCO's eget selskab.

Hvad med ClaasDet er også Lantmännen, der i dag står for importen af Claas-produkter til Danmark, Sverige og Norge. I en pressemeddelelse skriver Lantmännen dog, at virksomheden ikke vil forny aftalen med Claas:

"Lantmännen vil opfylde eksisterende aftaler med CLAAS, men vil ikke forny aftalerne efter udløb. Lantmännen vil dog fortsat yde service på eksisterende maskiner og tilbyde reservedele i hele maskinernes levetid.", hedder det i pressemeddelelsen.

Hvad der efterfølgende kommer til at ske med importen af Claas er derfor endnu uvist, og det har endnu ikke været muligt at få en udtalelse fra den danske Claas-importør.