Abonnementsartikel

VM i pløjning står for døren, og de danske pløjere har skiftet træningsjord efter at have færdiggjort grønjordstræningen. Men de gode forhold kan blive problematiske.

I Hjardemål nordvest for Thisted træner 57 pløjere fra hele verden. De gør sig klar til VM i pløjning som LandboUngdom afholder i weekenden med discipliner i både stubjord og grønjord. Det danske pløjeteam har skiftet træningsjord, og det kan vise sig at give problemer.

- Vi flyttede ikke kun fra grønjord til stubjord, men også fra blæst til læ, fra overskyet til sol og fra skarp sandjord til lidt bedre jord, fortæller den ene af de to danske pløjere, Søren Korsgaard fra Holstebro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er alt sammen meget fint, men vi frygter at den bedre jord ikke er sammenlignelig med det, vi skal køre i på konkurrencedagene og derfor kan indstillinger og notater være mindre værd end håbet. Det er jo de helt små marginaler, der kommer til at tælle, når vi konkurrerer på dette niveau, siger Søren.

Fjerde fure driller

Pløjerne har dog sat pris på det fantastisk fine efterårsvejr, der har varet gennem hele træningsforløbet og også velsignede den anden officielle træningsdag. Både Søren Korsgaard med vendeplov og Jens Iversen med standardplov begyndte stubjordstræningen med en flækning. Søren fortsatte med et fint tilbagekast og en kilepløjning, men ensartetheden af furene giver problemer.

- Hver fjerde fure falder anderledes ud end de andre og det trækker ned, når ensartetheden skal bedømmes. Vi er nødt til at få ploven justeret, så der bliver mindre "quattro furer" inden det for alvor går løs på lørdag, siger Søren Korsgaard mens han sliber lidt af sine forplove.

Om justeringerne for at ensrette den fjerde fure så holder stik til konkurrencejorden vil vise sig.