Tiden er inden til at sætte handling bag ordene. Det er tanken bag LandboNords ekstraordinære initiativ, hvor 200 landmænd med bedrifter i Nordjylland nu får tilbudt en rådgivningspakke kvit og frit - uanset om de er kunder i LandboNord eller ej. De seneste prognoser for landbruget er alarmerende, og flere bedrifter mangler øjeblikkelig rådgivning til at kunne flytte deres resultater.

- Vi oplever desværre ofte, at flere landmænd ikke har mulighed for at investere i den nødvendige rådgivning, så de kan ændre den negative udvikling, de befinder sig i. Derfor har vi nu taget konsekvensen og tilbyder nu 200 nordjyske landmænd et rådgivningsbesøg kvit og frit til en samlet værdi på over 1 million kroner, så de har noget at arbejde videre med, siger administrerende direktør i LandboNord Uffe Bertelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Initiativet om gratis rådgivning kører efter først-til-mølle-princippet. Ved henvendelse til LandboNord vil man blive bedt om at sende oplysninger om bedriften, så rådgiverne kan vurdere potentialet. Næste skridt i rådgivningen vil så være et to-timers besøg ude på bedriften, hvor mulige indsatsområder vil blive diskuteret.

- LandboNords rådgivere vil være eksperter på den aktuelle problemstilling. Under bedriftsbesøget vil der blive udpeget potentiale- og fokusområder, som der kan arbejdes videre med, siger Uffe Bertelsen.

Nødvendigt

Formand for LandboNord, Niels Vestergaard Salling, ser den gratis rådgivning som et nødvendigt initiativ med gode perspektiver.

- Det er vores måde at sætte handling bag ordene, når vi siger, at der skal gøres noget nu. Mit håb er, at LandboNords investering i gratis rådgivning kan være med til at fremme fremtidsudsigterne i en positiv retning for mange hårdtarbejdende landmænd, siger Niels Vestergaard Salling.

Det er LandboNords planteavlskonsulent, Søren Greve Olesen, som står for det koordinerende arbejde i forbindelse med den gratis rådgivning. Han er sikker på, at rådgivningen vil gøre en forskel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er ingen tvivl om, at vi kan nå langt med en gennemgang af regnskabet og et to-timers besøg ude på bedriften. Et besøg af to LandboNord-konsulenter kan helt sikkert give nye ideer og input til det videre arbejde med at forbedre og optimere bedriften, siger Søren Greve Olesen.