- Der er ingen dramatik i beslutningen, som blandt andet er truffet ud fra et ønske om optimering af ressourcerne. Vi skal hele tiden tænke i værdi i forhold til indsats, og tiden var moden til at gøre ejerstrukturen mere enkel, ligesom vi fortsætter i samarbejdet omkring Syddansk Økologi, siger direktør Klaus Andersen, LandboSyd.

- Vi etablerer nu vores egen kvægrådgivning i LandboSyd, hvor vi i forvejen har stærke rådgivere indenfor kvægområdet. I tilknytning hertil, vil vi udvide med produktionsrådgivning, så vi dækker hele paletten, siger Klaus Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Direktør Erik Lydiksen, der er ordførende direktør i Syddansk Kvæg og direktør Sønderjysk Landboforening understreger, at LandboSyds udmeldelse af Syddansk Kvæg er foregået i god ro og orden og efter en gensidig aftale:

- Ingen har smækket med døren, siger Erik Lydiksen.

Højt fagligt niveau

Sønderjysk Landboforening og Landbrugsrådgivning Syd viderefører Syddansk Kvæg i et tæt samarbejde.

- Det er vigtigt for Børge Sørensen og jeg at understrege, at Syddansk Kvæg består, og at vores kvægproducenter fortsat vil opleve et højt fagligt niveau i rådgivningen, udtaler Erik Lydiksen og fortsætter: Det er aftalt med LandboSyd, at vi opretholder en god relation omkring rådgivning af kvægbrugere i Sønderjylland.

Ny chefkonsulent

Syddansk Kvæg har netop sat navn på den nye chefkonsulent, der skal afløse Søren Greve Olesen. Det er Camilla Louise Bak, 34 år. Hun kommer fra en stilling i Syddansk Kvæg som kvægrådgiver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Camilla er den helt rigtige til at stå i spidsen for Syddansk Kvægs dygtige team af kvægrådgivere. Syddansk Kvæg er kendetegnet ved en høj faglighed på de enkelte pladser og et stærkt samarbejde, og Syddansk Kvæg er dermed en virkelig god medspiller for den enkelte kvægproducent, forklarer Erik Lydiksen og fortsætter:

- Med Camilla som chefkonsulent sikrer vi et fortsat højt fagligt niveau og en spændende udvikling af Syddansk kvæg, så vi også i fremtiden matcher kvægproducenternes behov, siger Erik Lydiksen og slutter:

- Vi arbejder på at ansætte yderligere en kvægrådgiver for at styrke organisationen, og det forventer vi os meget af.