Abonnementsartikel

I oktober afholder Claas fem markdemoer med fokus på majs, hvor man kan opleve ikke mindre end tre nyheder, der vises i Europa for første gang.

- Vi inviterer til fem markdemoer i dagene 13. til 19. oktober, forklarer Morten Jørgensen fra LMB Danmark, der er importør af Claas i Danmark.

På demoerne kan man opleve den nye Claas Jaguar 960 finsnitter i arbejde med et Claas Orbis 900 majsbord og ikke mindst det nye Shredlage-system. Claas har uden for USA fået rettighederne til systemet og navnet: Shredlage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er europapremiere, vi taler om her, konstaterer Iwer Dahl fra LMB. De tre nyheder har nemlig ikke før været vist for offentligheden.

Vestjysk Landboforening vil også være til stede ved de fem markdemoer.

- Hvis erfaringerne fra USA kan overføres til danske forhold, betyder det, at danske mælkeproducenter vil få cirka 500 kg mælk mere pr. ko ved at benytte Shredlage-systemet i deres majs, fortæller Helle Dahl Schmidt, kvægrådgiver og teamleder hos Vestjysk Landboforening.

Flere nyheder

Udover at kunne se, hvordan majs snittes med Shredlage-systemet, kan man på markdemoerne se flere nyheder fra Claas.

- Claas Jaguar 960 har nu fået en Tier 4 final motor fra Mercedes Benz, og den er desuden udstyret med både Dynamic Power og Cruise Pilot, som begge giver optimal udnyttelse den nye motor og en god brændstoføkonomi, siger Morten Jørgensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det betyder noget under alle forhold, og er derfor også endnu en fordel ved snitning af majs.

- På det nye Claas Orbis 900 (9 meter - 12 rækker) rækkeuafhængige majsbord er der nu monteret et integreret transportsystem bestående af to transporthjul, som betjenes fra kabinen.

- Det betyder, at man kan skifte fra mark til vejtransport uden at skulle ud for at sætte transporthjulet på, og sammen med muligheden for at få integreret dæktrykregulering kan man opnå en sikker og komfortabel vejtransport, forklarer Iwer Dahl.

Demoer fra syd til nord

De fem markdemoer bliver afviklet ved henholdsvis Rødding, Grindsted, Ringkøbing, Vinderup og Aars. Alle demo?erne starter kl. 10 og slutter kl. 15.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi forventer at starte med maskindemo, hvor maskinen kører i marken kl. 10.00, og fra kl. 12 - 15 vil vi vise maskinen nærmere frem, og Helle Dahl Schmidt fra Vestjysk Landboforening, vil fortælle mere om Shredlage-systemet, forklarer Morten Jørgensen.