Abonnementsartikel

At vinde et VM i pløjning kræver skarp træning - og det danske VM pløjeteam er nu i træningslejr inden den officielle træning skydes i gang i næste uge.

Det danske team består, udover de to pløjere, Jens Iversen fra Mors (standardplov) og Søren Korsgaard fra Holstebro (vendeplov), af træner Hardy Andersen fra Holstebro og Flemming Thorsager som hjælpetræner og Danmarks dommerrepræsentant under de to konkurrence dage.

Hardy Andersen er i pløjekredse et kendt navn med mange topplaceringer ved både DM og VM og en mangeårig karriere. Hardy Andersen beretter hvordan træningen startede skidt i værkstedet, men endte med flotte resultater på marken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I værkstedet

- Vi må indrømme at der har været flere ting at optimere på og i større omfang end forventet. Det er måske ikke unormalt, men det var ikke forventet med vore erfarne pløjere som endda er på hjemmebane og let kunne have forberedt det. Der blev bygget på forplove, der blev rettet rulleskær ind, der blev rettet forplovsholdere, der blev justeret forplove og foretaget generelle indstillingsændringer på plovene, fortæller Hardy Andersen.

I marken

- Men i marken ser det lysere ud. Søren Korsgaard fik i løbet af eftermiddagen furerne mere ensartede, og fik trænet et par kilepløjninger. Det sidste ser lovende ud og fremgangen skal bare fortsættes og furelægningen skal på plads, forklarer Hardy Andersen.

At der skulle så mange udfordringer til for at optimere Jens Iversens plov havde ingen forestillet sig. Anstrengelserne bar frugt og niveauet blev ændret til noget meget lovende.

- Jens Iversen nåede en enkelt afpløjning som var af høj kvalitet, så her kan vi nøjes med at finjustere i modsætning til sammenkastet som vi skal have forbedret.

VM i pløjning afholdes den tredje og fjerde oktober 2015 på Vestbo, Hjardemålvej 114, 7700 Thisted. Her kan man opleve 60 af verdens bedste pløjere, stor maskinudstilling, særudstillingen Danish Crafts, 4H aktiviteter og veteranpløjning. Hovedsponsorerne er Kongskilde og Thisted Kommune med kampagnen "Følg din natur".