I et svar til Maria Reumert Gjerding (EL) har miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hanen oplyst, at

EU's mælkekvotesystem ophørte pr. 31. marts 2015, og "selvom enkelte medlemslande overskred deres nationale kvotelofter over de sidste kvoteår, har den totale produktion af mælk i EU ikke overskredet den samlede, årlige EU-kvote".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ministeren noterer, at den totale produktion af mælk i EU er steget med 0,8 procent, når man sammenligner perioden januar til juni 2015 med samme periode i 2014, men på trods af denne stigning overstiger den samlede mælkeproduktion i EU fortsat ikke det tidligere og nu afskaffede kvoteloft:

Ingen merproduktion

- Der er således ikke tale om, at ophævelsen af mælkekvoterne har resulteret i en merproduktion, der går ud over rammerne af det tidligere kvotesystem, understreger Eva Kjer Hansen.

Hun forklarer videre, at eksporten af fødevarer, herunder mælk og mejeriprodukter, i høj grad er globaliseret og følger markedsudviklingen:

- Miljø- og Fødevareministeriet ligger derfor ikke inde med prognoser for de fremadrettede afsætningsstrømme. Ifølge tal fra Eurostat var den samlede produktion af mælk og mejeriprodukter - eksklusiv smør og ost - cirka 21 milliarder i 2014.