Abonnementsartikel

Det danske VM-pløjeteam har nu trænet nogle dage uofficielt, inden LandboUngdoms ti-dags program for VM i pløjning starter den 26. september.

VM i pløjning, der arrangeres af LandboUngdom, løber af stablen i weekenden den 3.-4. oktober. Her skal 60 af verdens bedste pløjere dyste om titlerne. De danske deltagere er allerede igang med den officielle træning.

Nyudviklet plov

Søren Korsgård fra Holstebro har repræsenteret Danmark ved VM syv gange tidligere, heraf en del gange i de senere år. Han har derfor megen rutine og ved, hvad der kræves i disciplinen vendepløjning. I år stiller han op med en helt nyudviklet plov, der ikke findes magen til - et meget spændende projekt, som har været undervejs i flere år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har hurtigt kunnet konstatere, at den nye plov er langt mere stabil end den gamle, og furelægningen er blandt andet derfor langt bedre. Vi har rettet et hjul i søndags, og det har betydet, at furerne ikke er lige brede. Det har vi arbejdet med hele mandagen, samt med at få rutine i at lave kilepløjning. I dag fortsætter jeg med at øve kiler, og så skal vi have finjusteret rulleskær og forplove, siger Søren Korsgård.

Sammenkastet skal forbedres

Jens Iversen fra Mors har stort set ikke deltaget i pløjekonkurrencer siden 1996, hvor han blev verdensmester i Canada.

- Jeg har indtil nu fokuseret på at lave flækninger, hvilket er lykkedes rigtigt godt. Sammenkastet giver mig dog store udfordringer, da jeg må indrømme, at den første fure i sammenkastet er rigtig svær at få til at lykkes. Men vi fortsætter med furelægning og afpløjninger i dag, medens vi overvejer, hvordan sammenkastet kan forbedres, siger Jens fortrøstningsfuldt.