Mellem 300 og 400 interesserede mødte op, da Vinderup Maskinforretning for nylig arrangerede høstdemonstration på Rybjerggaard i Nordsalling.

Maskinhandler Jan Pedersen, Vinderup Maskinforretning, var i dagene op til forretningens stort anlagte høstdemonstration søndag den 20. september meget spændt på, om vejret ville arte sig, så det ville være muligt at gennemføre dagen.

Men heldet tilsmilede den nordvestjyske maskinhandler, som kunne konstatere, at dagen blev en bekræftelse af den gamle sang om, at septembers himmel er så blå.

- Vejret var fantastisk godt, og vi havde en fantastisk hvedemark at køre i på Rybjerggaard. Den stod stadig op og gav mellem 11 og 13 ton pr. hektar, så det var en fornøjelse at køre i, siger Jan Pedersen.

De mange regnvejrsdage forud for demodagen betød, at vandprocenten i det første læs korn var 28 procent, mens dagens sidste læs blev høstet med 18 procent.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det flotte septembervejr havde da også lokket mange interesserede til Rybjerggaards mark i Nordsalling.

Jan Pedersen vurderer, at der var mellem 300 og 400 interesserede.

- Det var en blanding af landmænd, piloter, fritidslandmænd og turister, siger han og glæder sig over dagens forløb.

Tre mejetærskere

Der blev vist tre mejetærskere. En Claas Lexion 780 med bælter og et 41 fods skærebord og en Claas Lexion 760 - 2016 model med et 9.30 meter skærebord.

- Og for at det hele ikke bare skal være stort, viste vi en Claas Lexion 650 med 25 fods skærebord, fortæller Jan Pedersen.

Fire traktorer

De fire traktorer var tre Claas Axion-modeller og en Claas Arion.

Der var en Claas Axion 930, som kørte med en seks meter Amazone dybdeharve. En Claas Axion 850 kørte med en 6,25 meter Väderstad Carrier, som var forsynet med en Biodrill Seedbox, som såede efterafgrøder.

Den tredje Axion var en Axion 840, som kørte med en MI CD 19 ton tipvogn.

Sidste traktor var en Arion 650 med en fire meter Amazone Catros-discharve.