Abonnementsartikel

Blinde vinkler på store traktorer er snart fortid med nyt system fra Deutz-Fahr, som er præmieret med sølv på Agritechnica.

Driver Extanded Eyes kalder Deutz-Fahr det nye system, som på Agritechnica bliver vist på den nye 9-serie traktor fra producenten. systemet gør det muligt for chaufføren at få et ekstra øje med de blinde vinkler, som ofte kan være et problem på de efterhånden voksende traktorer.

Med tre kamera placeret på traktoren, bliver chaufføren informeret om bevægende elementer, som nærmere sig traktoren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bedre udsyn i vejkryds

Ét kamera er placeret i traktorens forende, og ét på hver side af traktoren.

Hvis traktoren eksemeplvis nærmere sig et vejkryds med lavt sigtbarhed, så vil kameraet i traktoren forende have mulighed for at have en langt større rækkevidde end chaufføren har fra førersædet. Chaufføren får en advarsel i iMonitoren i kabinen, når kameraerne registere en bil, eller måske en cyklist, som nærmere sig traktoren.

Kameraet i fronten af traktoren giver også et bedre udsyn til frontliften, og kan være med til at gøre det lettere, når der skal monteres redskaber.

Mange traktorulykker

Deutz-Fahr fortæller, at der i Tyskland i 2014 blev registerede 2.065 ulykker med traktorer, hvor af 42 var med dødelig udgang.

Alene den stastik mener Deutz-Fahr, at systemet kan være med til at nedbringe, da mange af ulykkerne skyldes dårligt sigtbarhed fra de efterhånden voksende traktorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Agritechnica vises systemet for første gang på den 340 hestes trinløse Deutz-Fahr 9340.