Abonnementsartikel

Hos Arnes Smedie kunne man i foråret præsentere en helgalvaniseret kreatur- og grisevogn. Vognen fås i to modeller og kan indrettes meget fleksibelt.

Som nogle af de første i Danmark sendte folkene bag Arnes Smedie en ny type grise- og kreaturvogn på markedet i foråret. Vognen skiller sig ud fra mængden ved at være helgalvaniseret, hvilket øger vognens modstandskraft overfor rust, og dermed forlænger dens levetid.

Vognen er især gået som varmt brød til udenlandske købere, hovedsageligt i Norge, hvor klimaet stiller store krav til materialet.

To modeller

Arne Nielsen, der er indehaver af smedevirksomheden Arnes Smedie, har produceret vogne, foderhække og hestebokse de sidste 25 år.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den seneste vogntype, der er udviklet på værkstedet, er den helgalvaniserede grise- og kreaturvogn. Arne Nielsen forklarer, at vognen fås med en længde fra 5 til 9 meter, og en bredde på 2,5 meter. Vognen fås i to modeller: Standardmodellen, der er monteret med 400/60R15,5 dæk, samt den model, der er blevet døbt HD-vognen. Her er dækkene større - 400/60R22,5 - og vognen er monteret med kraftigere aksel og træk.

Fleksibel indretning

De helgalvaniserede vogne har hydraulisk hæve/sænke-funktion og bremser. Hele produktionen af vognen foregår hos Arnes Smedie, og derfor kan vognen indrettes efter kundernes ønsker. De kan monteres med sidedøre, rampe i siden, skillerum og så videre. Arne Nielsen fremhæver også, at alt lys på vognene er LED-lys.