Abonnementsartikel

De førende kører Fendt, skriver tyske Fendt på deres traktorer - vi undersøger sagen nærmere og sætter den nuværende topmodel i Fendt traktorprogrammet, Fendt 939 Vario TMS, under luppen.

Det lyder ikke af mange arbejdende heste, når jeg skubber kørehåndtaget til højre, efter at have sat den ni furede Kuhn-kærreplov i jorden. Det skyldes, at køreroplevelsen i Fendt 939 Vario TMS er en støjsvag oplevelse. Med kun 74 dB(A) lyd i kabinen under arbejdet med ni kilometer i timen, i en stor og rummelig kabine, så kunne jeg let køre flere dage i træk med topmodellen i Fendt's traktorprogram.

Vi kigger i denne udgave af PowerGear nærmere på den nuværende topmodel i Fendt's traktorprogram: Fendt 939 Vario TMS. 900-serien strækker sig over fem modeller fra 927 til 939, og alle modeller har fuld effekt til rådighed hele tiden. Der er dermed ingen boost-funktion, og derfor jeg har alle 390 hestekræfter til rådighed ved pløjearbejdet.

Alle modeller kører med den samme 7,7 liters motor, og netop i motorrummet ligger de største ændringer på den nye Fendt 900-serie, som blev præsenteret på Agritechnica 2013.

På afstand er det svært at se forskel på den tidligere generation Fendt 900-serie, men åbnes motorhjelmen ses forskellen tydeligt.

Vedligeholdesfrit filter

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.