De mildere vinde, der har blæst over det europæiske marked for svinekød de sidste uger, ser nu ud til at slå om til noget, der minder mere om efterår. Markedet har fundet sit leje for nuværende, og de stigende priser begynder at få lidt modstand.

- Stemningen er fortsat ganske god på de europæiske markeder, men den stigende tendens, vi har set de sidste uger, er blevet bremset. Vi møder en vis modstand på det ferske marked, og prisstigningerne på delstykkerne er jævnet ud, siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forender, bove, kamme og skinker sælges til uforandrede priser, mens nakker er gået ud af sæson. Det engelske baconmarked melder om god efterspørgsel med tilfredsstillende priser. Til landene udenfor Europa er afsætningen uforandret, og det kinesiske marked er også blevet mere roligt.

- Den store efterspørgsel, vi har mærket fra Kina, er ved at stilne lidt af igen, og markedet opfører sig mere roligt. Vi har dog stadig et godt salg til det kinesiske marked, fortæller Søren Tinggaard.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på svin er hermed 9,40 kroner pr. kg og 6,00 kroner pr. kg for søer.