Abonnementsartikel

NaturErhvervstyrelsen har sat turbo på at behandle sagerne om støttetræk på to meter-bræmmer, så landmænd hurtigt har kunnet få knap 9,5 millioner kroner tilbage.

NaturErhvervstyrelsen er netop blevet færdig med at behandle de cirka 1.200 sager, som styrelsen genoptog i foråret, fordi der var tvivl om lovhjemlen til at trække landmænd i landbrugsstøtte, når de brød reglen om to meter-bræmmer.

Dermed har 995 landmænd fået knap 9,5 millioner kroner tilbage, og styrelsen har udbetalt pengene langt hurtigere, end den havde lovet erhvervet.

- Vi har haft stort fokus på hurtigt at få ryddet op og betale pengene tilbage til de landmænd, vi har trukket i landbrugsstøtte. Jeg er glad for, at vi her flere måneder tidligere end forventet har kunnet betale de sidste kroner tilbage, siger kontroldirektør i NaturErhvervstyrelsen Anders Munk Jensen.

Færre KO-krav

NaturErhvervstyrelsen og Miljøstyrelsen har desuden tilrettet i de relevante bekendtgørelser for at sikre sig, at Danmark fremadrettet lever op til EU's krav om krydsoverensstemmelse på to meter-bræmmerne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Samtidig med oprydningen har NaturErhvervstyrelsen gjort reglerne enklere, og fremover vil landmænd udelukkende blive trukket i landbrugsstøtten, hvis de gøder i to meter-bræmmerne. Det er dog fortsat forbudt at dyrke og jordbehandle i bræmmerne, men det sanktioneres ikke længere med et træk i landbrugsstøtten.