Abonnementsartikel

Den japanske traktor-fabrikant Kubota åbnede i dag sin nye fabrik ved Dunkerque i Nordfrankrig. Det er målet, at fabrikken skal producere 3.000 traktorer om året.

Maskinbladet, Frankrig

På den nye europæiske fabrik skal Kubota producerer den største traktorserie - M7000-serien - som er udviklet netop med det europæiske marked for øje.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Planerne for den franske fabrik begyndte for alvor at tage form i foråret 2013, og i dag blev fabrikken så officielt åbnet af blandt andet en delegation fra Kubotas japanske hovedsæde, repræsentanter for Kubota i Europa, samt Japans ambassadør i Frankrig.

Den officielle åbning blev afsluttet med en japanske Sake-ceremoni.

Hjælp fra Japan

På fabrikken er lige nu cirka 150 ansatte, men der er fortsat gang i ansættelsesprocesserne. Hovedparten af de ansatte er lokale, men da kun ganske få har erfaring fra lignende arbejde, er der også ansat et antal japanere som skal træne og uddanne de franske ansatte.

Langt størstedelen af de reservedele der anvendes på fabrikken er produceret i Europa, men godt 10 procent - heriblandt motoren og skelettet til kabinen - kommer fra Japan.

De traktorer der produceres på fabrikken skal dels ud på det europæiske marked, men Kubota forventer at cirka halvdelen af produktionen skal eksporteres ud af Europa til blandt andet Japan.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En traktor hveranden time

På fabrikken kan alle dele af produktionen håndteres - fra samling og opbygning til maling og den afsluttende inspektion.

Fabrikken er stadig under opbygning. Der er blevet masseproduceret de sidste fire uger, og på nuværende tidspunkt bliver der bygget en traktor hveranden time.

Målet når fabrikken arbejder med maksimal kapacitet er, at der skal færdiggøres en traktor hvert 21. minut.

Det mål satser Kubota på at nå i november 2017.