Abonnementsartikel

KU-professor Helle Tegner Anker mener, at miljøministerens planer om at lempe gødningskrav for landmændene ikke lever op til EU-reglerne, det skriver Altinget.dk.

Miljø- og Fødevareminister, Eva Kjer Hansen, har planer om at lempe de danske gødningskrav, men det er i strid med EU-reglerne, lyder det fra professor Helle Tegner Anker fra Københavns Universitet. Det skriver Altinget.dk.

- Det nytter ikke noget, at man giver alle lov til at gødske mere. Der står klart i vandrammedirektivet, at man ikke må forringe miljøtilstanden. Ministeren kan kun give lov til at gødske til optimum, hvor der ikke er noget miljøproblem forbundet med gødskningen. Og det er bestemt ikke alle steder, det gælder, siger Helle Tegner Anker, der er juraprofessor ved Københavns Universitet til Altinget.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eva Kjer Hansen er dog ikke enig i, at det ville være i strid med EU's regler at lempe de danske gødningsregler.

- Det er vigtigt for mig at slå fast, at de reducerede danske gødningsnormer ikke er et direkte EU-krav, og at mange af vores nabolande ikke stiller det samme krav. Når vi justerer på vores miljøregler, skal vi naturligvis forholde os til, hvordan det påvirker vores overordnede EU-forpligtelser på miljøområdet, siger hun ifølge Altinget.dk.