Abonnementsartikel

Italienske Zaccaria er klar med en ny serie af tipvogne.

Brdr. Toft i Sabro har i en årrække solgt tipvogne fra den Italienske vognfabrik Zaccaria. Fabrikken er grundlagt i 1960, så der ligger mere end 50 års lidenskab for tipvogne bag udvikling og produktion af Zaccarias omfattende vognprogram.

Zaccaria fremstiller nogle af verdens bedste tipvogne, lyder det fra Brdr. Toft. Der er kælet for alle detaljer og kvaliteten er gennemført helt i top. Standard specifikationen er meget høj og vognen kan desuden tilpasses ud fra et tilbehørsprogram.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vogntog

Brdr. Toft markedsfører to- og tre-akslede dumpervogne fra Zaccaria, men fabrikken tilbyder derudover en række andre modeller, herunder tre-vejs tipvogne samt anhængere med mulighed for at samle et vogntog til eksempelvis roetransport, ladvogne, tankvogne.

Også specialvogne udført i rustfrit stål til transport af vin, frugt og bær indgår i programmet.

Plus-Line

Det er dumper tipvognene i serien Plus-Line fra Zaccaria, som er den serie af vogne Brdr. Toft tidligere har fokuseret på. Disse vogne er i en liga helt for sig selv. Den formpressede hurtigtømmende kasse er forsynet med en hydraulisk betjent bagsmæk som er vandtæt, hvilket gør vognen velegnet til såvel transport af raps, slam og lignende. Kassens sider er udført i specialstål og bunden i Domex stål.

Der er kælet for alle detaljer på vognen lige fra design og placering af hydraulikrør og slanger til den endelige finish.

Vognen er som standard med medstyrende bagaksel på de to-akslede vogne og forreste og bagerste på de tre-akslede vogne. Kofanger, værktøjskasse mv. er udført i rustfrit stål.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle tre-akslede Plus-Line vogne er som standard med hydraulisk akselaffjedring. to-akslede er med paraboliske bladfjedre, men kan som tilbehør leveres med hydraulisk akselaffjedring.

Alle Zaccaria Plus-Line dumpervogne tippes ved egen hydraulikanlæg og er således uafhængig af traktorens hydraulikkapacitet. Mange store tipvogne nærmest dræner traktorens bagtøj, når der tippes - dette problem findes ikke med Zaccarias vogne. Hydraulikanlægget drives enten af en PTO aksel eller af en oliemotor med begrænset forbrug.

Traktorens farve

En af de tilpasningsmuligheder der findes til Zaccaria Plus-Line, er muligheden for at levere vognen i en farve kombination, der matcher den trækkende traktor. En så flot og eksklusiv vogn i en matchende farve, giver et flot ekvipage.

Plus-Line vognene kan leveres med sideforhøjninger udført i aluminium med mulighed for hydraulisk at folde forsmækken ned.

Der findes tillige tætsluttende rullepresenning, enten manuelt betjent eller med pneumatisk betjening fra førersædet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny serie

Som supplement til Plus-Line introducerer Brdr. Toft nu en ny serie af dumpervognene kaldet Basic-Line.

Basic Line dumper tipvogne er bygget ud fra samme skabelon som Plus-Line vognene, men er lidt enklere og for at holde prisen på et noget skarpere niveau, er der "sparet" lidt på noget af det "luksus" der kendetegner Plus-Line. Den formpressede hurtigtømmende kasse er forsynet med en hydraulisk betjent bagsmæk. Kassens bund og sider er udført i 4 millimeter stål.

Zaccaria Basic-Line tippes direkte fra traktorens hydraulik, men kan som ekstra udstyr leveres med egen hydraulikanlæg og dermed gøre den uafhængig af traktorens hydraulikkapacitet.

Tre modeller

Basic-Line findes i tre modeller

ZAM 140 D2I Basic med 17,0 ton nyttelast/20,7 ton totalvægt og et rumindhold på 21,0 kubikmeter/25,0 kubikmeter med overbygning - overbygning er standard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

ZAM 140 D3I Basic Super med 19,0 ton nyttelast/23,7 ton totalvægt og et rumindhold på 26,5 kubikmeter/31,0 kubikmeter med overbygning - overbygning er ekstra udstyr. Fast sidehøjde 195 centimeter.

Den 3-akslede ZAM 200 DI8 Basic med 20,6 ton nyttelast/28,5 ton totalvægt og et rumindhold på 31 kubikmeter/41 kubikmeter med overbygning - overbygning er ekstra udstyr.