Den tidligere fødevareminister Dan Jørgensen (S) meldte ifølge Dennis Flydtkjær ud under valgkampen, at man eventuelt gennem effektiviseringer af Fødevarestyrelsen ville kunne finde nogle penge, som kunne bruges på at oprette et dyrepoliti.

Men den nye minister, Eva Kjer Hansen, afviser blankt og skriver til Dennis Flydtkjær, at hun ikke har ikke kendskab til de effektiviseringer i Fødevarestyrelsen, som den tidligere fødevareminister nævnte under valgkampen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vedrørende oprettelse af et dyrepoliti kan jeg nævne, at overtrædelsessager på dyreværnsområdet er politiets ansvarsområde. Jeg er interesseret i, at dyreværnssager bliver løst så hurtigt og effektivt som muligt. Derfor har jeg bedt Fødevarestyrelsen om at indlede en dialog med Rigspolitiet med henblik på at drøfte det nuværende samarbejde og snitflader, oplyser ministeren.

Ikke nedsat

Hun peger i øvrigt på, at den tværministerielle arbejdsgruppe, som den tidligere fødevareminister oplyste, skulle nedsættes til at undersøge mulighederne for og konsekvenserne af en underretningspligt for offentligt ansatte vedrørende vanrøgt af dyr, ikke er nedsat:

- Det er Fødevarestyrelsens vurdering, at indførelse af en underretningspligt for ansatte i for eksempel hjemmeplejen vil medføre betydelige vanskeligheder både i forhold til de ansattes retssikkerhed og den praktiske gennemførelse. Hertil kommer, at et sådant tiltag må forventes at have ikke ubetydelige økonomiske konsekvenser for det offentlige. Jeg er ikke overbevist om, at en underretningspligt for ansatte i for eksempel hjemmeplejen vil få en effekt i forhold til dyrevelfærden, som kan stå mål med disse vanskeligheder. Derfor agter jeg ikke at nedsætte den omtalte tværministerielle arbejdsgruppe, slås det fast.

Oplysning

Eva Kjer Hansen mener, at en oplysningskampagne målrettet såvel offentligt ansatte som private ansatte i blandt andet hjemmeplejen vil være "en mere hensigtsmæssig måde at gøre opmærksomhed på problemstillingen og herigennem tilskynde medarbejdere til at anmelde grove overtrædelser af dyreværnsloven":

- Jeg vil derfor arbejde videre med at iværksætte en sådan oplysningskampagne, slutter miljø- og fødevareministeren.