Abonnementsartikel

Foderkummerne på det udvendige foderbord på Fårup Overgaard er blevet renoveret med syrefast mørtel - det letter arbejdet og giver køerne større ædelyst.

Hos Martine og Sjoerd Ydema, Fårup ved Rødkærsbro, er der foderkummer på det udvendige foderbord. Og ved etableringen af kummerne blev der lagt en speciel syrefast agroasfalt i bunden. Det viste sig dog ikke at være lige så holdbart som beton og gjorde, at bunden i foderkummen altid var våd, foderet klistrede, og det blev usmageligt.

- Det blev simpelthen surt, siger Sjoerd Ydema.

Han har nu rodet bod på problemet ved at få lagt syrefast flydemørtel ud i bunden og op af siderne i foderkummerne.

- Vi var enige om, at det var noget, vi skulle gøre noget ved og fik udført en prøve med Protectos flydemørtel for nogle måneder siden, fortæller han og tilføjer:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det vigtigste for os er, at bunden i foderkummen er tør, at køerne får rent foder, og at det ikke længere bliver surt.

Det har givet køerne en større ædelyst, og der er ikke længere det samme daglige spild af foder mere, som skal fejes op.

Læs mere i Bovi

Læs hele artiklen i Bovi, som udkommer fredag den 18. september.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen allerede nu læses på www.bovi.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen - klik her. Der kan bestilles abonnement på www.bovi.dk eller 7620 7970.