Abonnementsartikel

Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen skal i audiens hos Pave Frans forud for FN's klimatopmøde.

Klimaet, miljø og natur har længe stået højt på dagsordenen i Danmark og i resten af EU. I juni meldte Pave Frans sig i koret af markante stemmer, som går til kamp mod de klimaudfordringer, der truer verden. Paven ser forholdet til naturen, brugen af ressourcer og brede klima- og miljøspørgsmål som et moralsk anliggende, der berører menneskeheden og især de fattigste.

Derfor ønsker Paven forud for FN-topmødet om nye verdensmål den 25.-27. september og årets klimatopmøde i Paris i november/december at møde EU's klima- og miljøministre. Det sker ved en audiens i Vatikanet, og Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen er blandt de ministre, der skal repræsentere Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Danmark er en lille, men vigtig brik i det store puslespil, som skal sikre rent drikkevand, et sundt miljø og gode livsvilkår over hele kloden ? specielt i de allerfattigste egne af verden. Derfor ser jeg frem til at møde Paven i Vatikanet, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Mødet finder sted i Vatikanet onsdag den 16. september og vil foruden EU's klima- og miljøministre også få deltagelse af de to EU-kommissærer på klima- og miljøområdet. Paven skal også tale til FN?s generalforsamling under topmødet i New York, hvor de nye verdensmål skal vedtages, og hvor miljø- og fødevareministeren er blandt deltagerne.

Hvis man er af den tro, at Paven kan udrette mirakler, kunne man jo drømme om, at Eva Kjer Hansen lige ville nævne de oversvømmede marker i Danmark og de lave svine- og mælkepriser overfor manden, der ifølge katolikkerne nærmest har en direkte linje til Gud.