Abonnementsartikel

Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen skal i audiens hos Pave Frans forud for FN's klimatopmøde.

Klimaet, miljø og natur har længe stået højt på dagsordenen i Danmark og i resten af EU. I juni meldte Pave Frans sig i koret af markante stemmer, som går til kamp mod de klimaudfordringer, der truer verden. Paven ser forholdet til naturen, brugen af ressourcer og brede klima- og miljøspørgsmål som et moralsk anliggende, der berører menneskeheden og især de fattigste.

Derfor ønsker Paven forud for FN-topmødet om nye verdensmål den 25.-27. september og årets klimatopmøde i Paris i november/december at møde EU's klima- og miljøministre. Det sker ved en audiens i Vatikanet, og Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen er blandt de ministre, der skal repræsentere Danmark.

- Danmark er en lille, men vigtig brik i det store puslespil, som skal sikre rent drikkevand, et sundt miljø og gode livsvilkår over hele kloden ? specielt i de allerfattigste egne af verden. Derfor ser jeg frem til at møde Paven i Vatikanet, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Mødet finder sted i Vatikanet onsdag den 16. september og vil foruden EU's klima- og miljøministre også få deltagelse af de to EU-kommissærer på klima- og miljøområdet. Paven skal også tale til FN?s generalforsamling under topmødet i New York, hvor de nye verdensmål skal vedtages, og hvor miljø- og fødevareministeren er blandt deltagerne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hvis man er af den tro, at Paven kan udrette mirakler, kunne man jo drømme om, at Eva Kjer Hansen lige ville nævne de oversvømmede marker i Danmark og de lave svine- og mælkepriser overfor manden, der ifølge katolikkerne nærmest har en direkte linje til Gud.