Hvis du på grund af ekstremt dårligt vejr ikke kunne nå at så MFO-afgrøderne inden for den udsatte frist 3. september, så er der stadig en mulighed for at opfylde kravet.

De landmænd, der står i den situation, kan nemlig bede NaturErhvervstyrelsen om at anerkende, at der er tale om force majeure eller udsædvanlige omstændigheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvad er omfattet

Hvis du vil gøre force majeure gældende, så siger reglerne, at det skal ske senest 15 arbejdsdage efter, at du er i stand til at give en sådan meddelelse. I forbindelse med MFO-efterafgrøder, hvor der var frist for etablering 3. september, betyder det, at du skriftligt skal meddele NaturErhvervstyrelsen, at du har været berørt af force majeure eller usædvanlige omstændigheder senest 24. september 2015.

Du skal sende et brev eller en mail til NaturErhvervstyrelsen, hvor du vedlægger relevant dokumentation. Her skal du kunne dokumentere, at den ekstraordinære situation betyder, at du ikke har haft mulighed for at så tilstrækkelige arealer med efterafgrøder på noget tidspunkt i perioden fra høsten startede og helt frem til ansøgningsdatoen eller en eventuel kontrol.

Dokumentation kan eksempelvis være fotos, nedbørsdata eller erklæringer vedrørende personlige forhold som eksempelvis sygdom.