På demodagen i Hammel vil man kunne finde inspiration og lære mere om mekanisk bekæmpelse af rodukrudt og almindelig ukrudt.

I alt 13 forskellige maskinsæt fra Horsens Maskiner, Sørensen og Lynggaard, Horsch, Väderstad og Favrskov Økologi kører på dagen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Dagen er for økologer, men konventionelle landmænd vil også have glæde af at deltage i arrangementet, da mange af harverne også vil kunne bruges på konventionelle bedrifter. Udover at man kan se maskinerne køre, kan man få en snak med forhandlere og konsulenter fra LMO.

Bliv klogere på ukrudt

I løbet af arrangementet vil man blive klogere på, hvordan de forskellige maskintyper udnyttes til bekæmpelse af rodukrudt, hvordan de kombinerer bekæmpelse af rodukrudt med bekæmpelse af frøukrudt, og hvordan de udnytter ukrudtets svage punkter til at få en effektiv bekæmpelse.

På dagen kører både tand-, tallerken-, og kelly, kvik- up harver. Mange af tandharverne har monteret vingeskær for at demonstrere, hvilken effekt fuld gennemskæring har på rodukrudt. Derudover vil der også deltage en tandfræser.

Der vil desuden være indlæg om skrælpløjning og gennemgang af arealerne med LMO-konsulenter for at vurdere effekten af behandlingerne.

Demonstrationen er gratis, men af hensyn til frokost skal man tilmelde sig hos LMO.