Mette Bock (LA) slår fast, at der findes metoder til at have et effektivt landbrug, uden at forurene naturen.

Liberal Alliances landbrugsordfører Mette Bock er ikke i tvivl om, hvorfor det er vigtigt for Danmark at have et landbrug - også i fremtiden:

- Danmark har noget af den bedste landbrugsjord, nogle af de dygtigste landmænd i verden og producerer nogle af de bedste fødevarer. Der er brug for flere fødevarer i en situation, hvor vi bliver flere og flere mennesker i verden. Dertil kommer, at mange af de såkaldte fattige lande er ved at udvikle sig til mellemindkomst lande, og dermed stiger efterspørgslen på gode fødevarer de kommende år, siger Mette Bock til Maskinbladet.

Falsk modsætning

Når landbruget i visse kredse af den danske befolkning ikke har et specielt godt image, skyldes det ifølge Mette Bock, at man prøver at opstille en falsk modsætning mellem at have et effektivt landbrug og en sund og ren natur:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi skal dyrke et landbrug, uden at vi forurener vores natur. Det findes der metoder til, så der er ikke en reel modsætning. Landbruget gør allerede i dag en række ting, der styrker dets image. Det gælder eksempelvis åbne landbrug, hvor byboer kan se køerne på græs. Det handler i sidste ende om at vise de mange gode resultater, som dansk landbrug skaber. Smilet skal frem. Mundvigene skal vende opad og ikke nedad, hver gang, man taler om landbrug. Der har medierne et ansvar. Der har været for mange historier omkring problemerne i landbruget og for få historier om, hvor stor en succes dansk landbrug er - både økonomisk og kulturelt, siger Mette Bock