I disse dage afholdes Agritechnica Preview Days i Tyskland, og her er det blevet offentliggjort, hvilke nyheder, man kan forvente at se, når den store Agritechnica-messe afholdes senere på året.

Agritechnica har udvalgt i alt 49 nyskabelser, som de har præmieret med en medalje. Fem af disse har fået den eftertragtede guldmedalje, som gives til de største nyheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De fem guldmedaljevindere er:

Fendt VarioGrip Pro

Sammen med Mitas har Fendt udviklet et traktordæk, hvor der er to dæk i ét dæk. Det betyder, at der inde i bagdækket ligger endnu en slange, som dels er et opbevaringsrum for luft, og dels fylder 30 procent af dækkets indre volumen ud.

Den nye opfindelse giver chaufføren mulighed for at regulerer det aktuelle lufttryk på samtlige fire dæk på Fendt-traktoren.

Hidtil har det taget syv til ni minutter for 1 bars stigning i lufttryk, men med den nye opfindelse så kan det nu gøres på 30 sekunder.

Connected Nutrient Management

Et stykke software fra John Deere, der har til formål at sørge for god næringsbalance på marken frem til høst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Programmet kan via data, viden og teknologi give bonden overblik over den præcise gødningsmængde til hver mark, og på den måde optimere produktionen.

Connected Crop Protection and Chemical Application Manager

I lighed med det forrige produkt er dette stykke software også skabt af John Deere.

Dette program har fokus på den korrekte anvendelse af planteværn og kemi, og det er planen, at progrmmet skal optimere sprøjtningen på markerne.

Premos 5000

Krone har denne halmpille-presser på vej.

Premos 5000 er den første mobile halmpille-presser fra Krone, der producerer 16 millimeter piller direkte i marken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

John Deere ProCut

Endnu en gang en guldmedalje til John Deere. Denne gang for et system til finsnittere, der kan måle afstanden mellem skær og modskær.

Systemet overvåger også skarpheden af knivene, så man i høsten altid har en finsnitter, der kører så optimalt som muligt.

Udover de fem guldmedaljer har Agritechnica også uddelt 44 sølvmedaljer. Dem kan du læse mere om her.