Abonnementsartikel

Svenske Väderstad viste først systemet, hvor der tælles frø pr. kvadratmeter - men nu følger tyske ME Müller efter med et lignende system, som dog kan tælle helt op til 10.000 frø i sekundet.

Maskinbladet, Tyskland

I stedet for en besværlig indsåning af såmaskinen, så udsåsmængden på kg pr. hektar rammes så præcist som muligt, så bliver tendensen på dette års Agritechnica at tælle kerner eller frø pr. kvadratmeter.

Maskinbladet kunne for et par uger siden vises billeder af Väderstads SeedEye-teknologi, hvor såmaskinen sår efter et ønskede antal frø pr. kvadratmeter.

Med en tæller på hver såslange, kan systemet tælle op til 250 frø i sekundet. Systemet betyder, at chaufføren slipper for at indså såmaskinen, ved skift af ny afgrøde eller udsåsmængde.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Tyske ME Müller gør nu kunsten efter og på Agritechnica præsenterer den tyske virksomhed en lignende opfindelse - som dog kan tælle op til 10.000 frø i sekundet.

Virksomheden fortæller, at istedet for indfrarødt lys, bruger systemet en form for optisk registrering, og dermed er kapaciteten langt højere.

På Agritechnica bliver systemet præsenteret på et såmaskine-mærke, som de ikke på nuværende tidspunkt vil løfte sløret for - men at mærket er rødt og tyskproducerede er der meget stor sandsynlighed for.