Lanceringen af tre nye selvkørende finsnittermodeller skal gøre springene mindre imellem de enkelte modeller i Krones Big X-serie og dermed hjælpe koncernen yderligere på vej i sine ambitioner om at fordoble sin markedsandel i løbet af de kommende fem år.

- Vores mål er i løbet af fem år at sælge 600 finsnittere på verdensmarkedet, fortæller marketingchef Heinrich Wingels.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nuværende lave mælkepriser skygger dog lidt for den ambitiøse målsætning, men Heinrich Wingels er overbevist om, at det vil være et kortvarigt fænomen.

- Behovet for mælk er i hele verden større end produktionen, siger han.

Men han erkender, at der er udfordringer flere steder i verden lige nu.

Alligevel er han overbevist om, at Krone står med gode kort på hånden i jagten på en fordoblet markedsandel.

Succes i nyt segment

For to år siden lancerede Krone to nye modeller i segmentet under 600 hestekræfter. Det var nyt for Krone at tilbyde selvkørende finsnittere i dette segment, selvom segmentet under 600 hestekræfter udgør cirka 60 procent af verdensmarkedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi gik først ind i dette segment i 2014, men det har været en stor succes for os, og med en ny fabrik i Spelle er vi klar til at vokse og imødekomme øget efterspørgsel, siger Heinrich Wingels.

Desuden har Krone som et led i globaliseringsstratehar da også valgt at teste sine maskiner under forskellige forhold i forskellige lande for at være sikre på, at maskinerne kan fungere under mere ekstreme forhold.

- Når vi ved, at vores maskiner arbejder godt under ekstreme forhold, så ved vi, at de også arbejder godt under almindelige forhold.

Mindre spring

Med lanceringen af Big X 580 og Big X 480 til sæson 2014-2015 kunne Krone tilbyde i alt seks modeller, men kun to i segmentet mellem 500 og 700 hestekræfter, som tegner sig for i alt 48 procent af det samlede marked for selvkørende finsnittere.

Til den kommende sæson lancerer Krone derfor yderligere tre modeller, hvoraf to er i intervallet 500-700 hestekræfter, som dermed får fire modeller, hvilket er en fordobling i forhold til nu og samtidig reducerer springene i hestekræfter imellem modellerne i dette store segment.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye modeller i segmentet er Big X 530 og Big X 630.

Alle segmenter

Desuden lanceres Krone Big X 770, som lukker et stort spring mellem Big X 700 og Big X 850.

Big X 770 har blandt andet fået opdateret designet.

Krone har dermed hele syv modeller i segmneterne fra 400 hestekræfter til 800 hestekræfter, som i alt dækker 84 procent af markedet.

Og Krone har desuden fortsat de to store modeller Big X 850 og Big X 1100, som repræsenterer markedssegmenter på henholdsvis 10 og en procent.