Abonnementsartikel

Garant Kotte producerer 650 gyllevogne om året, og vil nu ind i Danmark igennem Rytter Maskiner.

Fra 2016 vil der komme en ekstra gyllevognsproducent ind på det danske marked. Den tyske spiller på markedet for produktion af gyllevogne fra otte til 32 kubikmeter fra en til fire akslet gyllevogne, Kotte Garant, er klar til salg i Danmark igennem Rytter Maskiner som importør.

- Jeg vil sørge for at opbygge et forhandlernet, så vi er klar til at servicere de store bedrifter og maskinstationer på det danske marked, fortæller Bjarne Rytter, indehaver af Rytter Maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han påpeger, at der allerede nu ikke er langt til de nærmeste forhandler og dermed reservedele i Tyskland, hvor de nordligste forhandler ligger tæt på den danske grænse.

- Men vi skal have reservedele og service helt tæt på de kommende danske kunder, da det er omdrejningspunktet for at maskinerne kommer i marken.

Garant Kotte-fabrikken er placeret mellem Osnabrück og Bremen i det vestlige Tyskland, og det er knap 400 kilometer fra den danske grænse. Der produceres 650 gyllevogne om året.

Galvaniserede tanke

Produktprogrammet er stort fra tyske Kotte Garant, og samtlige gyllevogne leveres i fuldgalvaniserede løsninger.

- Dog kan der leveres en tank, som placeres på ryggen af eksempelvis Claas Xerion SaddelTrac-traktorne, og derfor er tanken lavet af plastik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til trods for, at tankene leveres i fuld galvaniserede tilstande, så ligger gyllevogne ikke i den dyre ende af prisskalaen:

- Med en årsproduktion på 650 gyllevogne, så vil stykprisen helt naturligt være lavere, end hvis der blev producerede eksempelvis 200 gyllevogne om året.

82 procent af de gyllevogne, som ruller ud fra Garant Kotte-fabrikken ender på det tyske marked, og Holland samt Frankrig er den anden- og tredjestørste aftager af gyllevognene.

- Det er derfor klart, at Danmark ikke bliver den største aftager, men derfor er det stadig vigtigt med den rette opbakning, og derfor har jeg også fabrikken i ryggen, så vi kommer rigtigt igang, fortæller Bjarne Rytter.

Stort program

Produktprogrammet fra Garant Kotte er meget stort, og foruden gyllevogne fra otte til 32 kubikmeter, og endnu større, hvis der er specifikke kundeønsker, og så er der både selvkørende gyllevogne og redskaber med i programmet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg ser ret stort potentiale i Garant ShortDisc harrow, som er en sortjordsnedfælder med disc i stedet for traditionelle tænder i arbejdsbredde op til seks meter. Derudover så leveres der slangebomme helt op til 36 meters arbejdsbredde, og med opklap af slangerne, siger Bjarne Rytter.

Den selvkørende gyllenedfælder fra Garant Kotte er en fire akslet 30 kubikmeter maskine, som drives af en Mercedes Benz V8 motor på 650 hestekræfter og 3.000 Newtonmeter.

En næsten selvkørende enhed fra Garant Kotte er svanehals-vogne til eksempelvis Claas Xerion-traktorer, hvor den tyske producent både levere løsninger på en, to og tre aksler.