Selvom det danske landbrug er hårdt presset, er den kendte TV-kok, Claus Holm, ikke i tvivl om, at Danmark har brug for landbruget, og han giver stor ros til den danske fødevareproduktion.

Med knap 30 års erfaring som kok, har Claus Holm prøvet lidt af hvert. Igennem de seneste år har han stået for de kulinariske oplevelser i flere af TV2's programmer, og den rutinerede kok er slet ikke i tvivl om, at vi i Danmark ikke kan undvære vores landbrug.

Det er nemlig landbruget, der producerer de råvarer, som Claus Holm tryller om til sine lækre retter.

- Landmændene er hverdagens helte, og det skal vi huske. De leverer råvarerne, og dem har vi brug for, siger Claus Holm til Maskinbladet.

Claus Holm deltager på årets Food Festival, der afholdes i Aarhus. Her skal han sammen med supermarkedskæden Coop promovere Coops Madmanifest, der har til formål at sætte det gode måltid, den gode vare, og de gode valg på dagsordenen. Blandt de gode varer, som Claus Holm gerne vil sætte i fokus, nævner TV-kokken den danske gris.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I Danmark laver vi verdens bedste gris, og generelt synes jeg, at vi har topprodukter hele vejen rundt. Vores kalvekød er godt, vi laver fantastisk mælk og rigtigt godt smør, siger han.

TV-kokken mener desuden, at det er vigtigt, at vi husker at italesætte vigtigheden af det danske landbrug.

- Vi skal huske at støtte op om landbruget, i stedet for at råbe af dem. Hvis landbruget skal have den anerkendelse, som erhvervet fortjener, skal vi huske at sige det højt. Det er vigtigt, at folk bliver opmærksom på, hvad landbruget kan. Viden er vejen frem, siger Claus Holm.