Abonnementsartikel

Formanden for Bæredygtigt Landbrug mener ikke, at tidligere ministre har lyttet til foreningen.

- Vi har været blacklistet af to kvindelige ministre, der ikke brød sig om vores retorik, så de kastede os væk, siger Flemming Fuglede, der er formand for Bæredygtigt Landbrug.

Den hårde udmelding går på den behandling, som Fuglede Jørgensen mener, at foreningen har fået i ministerierne under daværende Fødevareminister Mette Gjerskov og daværende Miljøminister Kirsten Brosbøl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu er der kommet nye folk på ministerkontorerne, og det er noget, som glæder formand Flemming Fuglede Jørgensen.

- Nu er der kommet en ny regering til, og det er en regering, som lytter, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Bæredygtigt Landbrug har for nylig besøgt Fødevare- og Miljøminister Eva Kjer Hansen samt Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

- Vi har fremlagt vores sager for ministrene, og jeg tror, at de er i gang med at tænke sig godt om. Hvis jeg var i regering, kunne jeg ikke videre føre en regulering, der var ulovlig, som vi mener at gødningsreglerne er, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

På besøget blev der ifølge formanden også lagt op til, at de to ministre fremover vil høre mere på, hvad foreningen har at sige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Begge ministre bad os om mere direkte kommunikation. Eksempelvis bad Troels Lund Poulsen os om at skrive direkte til hans egen mail-adresse, så det ikke skulle gå gennem embedsfolk, siger Flemming Fuglede Jørgensen.