Abonnementsartikel

Bæredygtigt Landbrug opfordrer alle landmænd, der er anklagede i gødningssager, til at bede om udsættelse.

Efter Peter Pagh, der er professor i miljøret ved Købehavns Universitet, har fundet tre punkter ved de danske nitratplaner, som efter hans overbevisning gør reglerne ugyldige.

Det får nu Bæredygtigt Landbrug til at opfordre de landmænd, der er anklagede i straffesager om overforbrug af gødning, om at søge ud udsættelse på deres sag, indtil det bliver afgjort, om nitratplanerne overhovedet er lovlige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nu sender vi notaterne fra Peter Pagh ud til alle forsvarsadvokaterne i straffesagerne, så de også har den virkning. Jeg forventer ikke, at der er nogen byretsdommere, der fælder dom over landmænd, når de først har set notaterne, siger advokat Hans Sønderby Christensen, der fører gødningssagen for Bæredygtigt Landbrug.

Foreningens formand, Flemming Fuglede Jørgensen, er enig med advokaten.

- Jeg vil gerne, på vegne af vores 4000 medlemmer, der samlet står for over halvdelen af den danske landbrugsproduktion, applere til samtlige landmænd, som har en gødningssag på halsen, om at få sagen lagt død. Sagerne skal udsættes, og kan I ikke klare det selv, så kom til os, for så hjælper vi. Vi skal ikke have landmænd dømt, før vi får gjort reglerne ulovlige, siger han.