Abonnementsartikel

Med Yieldbib-dæk fra Michelin har Mogens Højholt Hansen fået det optimale ud af sin nye Valtra-traktor.

Mogens Højholt Hansen fra Serritslev ved Brønderslev var på udkig efter en ny traktor som blandt andet skal køre med sprøjten.

Ønsket til den nye traktor var klart. Stor frihøjde når han sprøjter i høje afgrøder samt skåne jorden mest muligt med lavt dæktryk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvilken traktor?

Valget af traktor faldt på den nye Valtra T194, da den har ti centimer mere frihøjde end den traktor, Mogens tidligere sprøjtede med.

Den nye traktor står med 650mm brede dæk og der er brug for et lidt smallere dæk når der skal sprøjtes i majs og kornafgrøder.

Valg af dæk.

Efter en snak med repræsentanterne fra Michelin, Dan Hansen og Jacob Alsing Axen, faldt valget på det nye dæk Yieldbib VF480/80 R50 166A8.

Det er et dæk med en diameter på 2,04 meter og med den Michelin patenterede UltraFlex karkasse som gør det i stand til at køre med lavt lufttryk. Fordækkene som passer til hedder Yieldbib VF420/85 R34 154A8 og har en diameter på 1,60 meter.

Med de nye dæk får traktoren yderligere fem centimeter frihøjde så den i alt er 15 centimeter højere end den gamle traktor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

God udnyttelse

Traktoren vejer 10 tons og sprøjten vejer syv tons, når den er fyldt. Resultatet er at Mogens kan køre med et lufttryk på én bar i alle fire dæk på traktoren.

Det lave lufttryk og den store diameter på dækket giver tilsammen en større trædeflade end traditionelle dæk i samme størrelse. Den store trædeflade giver traktoren bedre kontakt med jorden og dermed bedre udnyttelse af dens kræfter i marken. På den måde skånes jorden mest muligt.