Abonnementsartikel

I det nye Miljø- og Fødevareministerium bliver der fremover fuld åbenhed om arbejdet med nye love og bekendtgørelser, så alle kan se, hvad der er EU-krav, og hvornår reglerne går videre end krævet af EU.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen har netop sendt et brev til sine fem styrelser i det nye store Miljø- og Fødevareministerium. Ministeren kræver fremover fuld åbenhed om, hvilke dele af ny lovgivning, der indfører EU-regulering, og hvilke dele der ligger ud over, hvad der er påkrævet af EU.

- Jeg ønsker fuld åbenhed om vores lovgivning, så alle virksomheder, organisationer og borgere kan se, hvad der er EU-regler, og hvornår kravene går videre end EU-reglerne. Man må ikke kunne smugle regler ind ad bagdøren, og hvis der er en god grund til at stille skrappere danske krav, så skal det fremgå, hvad det koster, og hvad konsekvenserne vil være, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ni ud af 10 direktiver fra EU bliver i dag gennemført administrativt gennem bekendtgørelser.

- Fremover er kodeordet: Fuld åbenhed for alle ministeriets høringsbreve. Vi skal have en åben diskussion om alle nye regler. Er det sund fornuft? Eller vil skrappere danske regler betyde, at danske virksomheder får det sværere i den internationale konkurrence, og vi mister arbejdspladser til udlandet, siger Eva Kjer Hansen.

Retningslinjerne træder i kraft øjeblikkeligt og gælder alle lovforslag, bekendtgørelser med mere, der sendes i høring fra nu af.