Abonnementsartikel

Landbruget oplever desværre en stigning i antallet af konkurser og bedrifter i økonomisk krise. Det får Agri Nord til at oprette en hotline, hvor medlemmer kan hente hjælp uden at være bange for, at taxametret tæller fra første færd.

Hvilke handlemuligheder har man som landmand, når regningerne ikke længere kan betales, eller der er udsigt til, at banken lukker for kreditten om nogle måneder? Det kan være svært at overskue situationen, når man står midt i orkanens øje, og hos Agri Nord håber formand Carl Chr. Pedersen, at man kan give medlemmerne en vis tryghed ved at oprette en ny SOS-linje.

- Vores medlemmer skal have mulighed for gratis at hente rådgivning, når det ser aller sortest ud. Helt konkret oprettes Agri Nord SOS, hvor vores medlemmer kan ringe uanset tidspunkt. Vi tilbyder et gratis møde, hvor man kan diskuterer mulighederne igennem med vores advokat eller en af vores konsulenter, fortæller Carl Chr. Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han håber, at tiltaget kan medvirke til, at landmændene søger rådgivningen inden alle muligheder er udtømt, og banken har smækket kassen i.

- Der kan måske sidde nogle medlemmer, som afholder sig fra at søge hjælp, fordi de ikke kan overskue at skulle modtage en regning fra rådgiveren. Ved at tilbyde et gratis møde, håber vi, at vores medlemmer vil benytte sig af denne krisehjælp, siger Carl Chr. Pedersen.

Ring inden du skriver under

Advokat i AN Advokater, Henrik Nielsen, er ofte manden som rådgiver i de sager, hvor konkursen truer eller allerede er en realitet. Han opfordrer landmændene til at lave aftale med deres kreditorer, hvis der er udsigt til ikke at kunne betale regningerne i den nærmeste fremtid.

- Vi har desværre haft flere sager, hvor landmanden er kommet i sidste øjeblik, når banken allerede har sagt stop for yderligere kredit. Vi kan ikke blive inddraget tidligt nok - jo før vi får en dialog med landmanden om hans situation, desto flere muligheder har vi for sammen at finde den rigtige løsning, udtaler Henrik Nielsen.

Han oplever, at mange er i tvivl om, hvad deres rettigheder er i situationen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Landmanden bestemmer juridisk, indtil han eventuelt måtte give banken en salgsfuldmagt. Derfor er det vigtigt at søge rådgivning, inden betingelserne skal forhandles på plads og ikke blot skrive under på en sådan fuldmagt, lyder det fra advokaten.

- Vi håber, at vi med vores SOS-linje også kan hjælpe nogle af de landmænd, hvor der stadig er anden udvej end en konkurs, siger Henrik Nielsen.