Abonnementsartikel

I forhold til forgængeren har den nye Claas Quadrant 5200 en pressekanal der er 40 centimeter længere og samtidig med er kapaciteten på både oppakkeren og stemplet forøget.

I deres søgen efter større kapacitet er ingeniørerne hos Claas gået grundigt til værks. Selv den velkendte Claas knytter, som har været patenteret siden 1921 og er produceret i over en million eksemplarer, er blevet optimeret og forstørret. Det betyder at der arbejdes med længere garender, og sammen med aktiv garnstyring giver det mulighed for at anvende garn af forskelig kvalitet, uden at det går ud over sikkerheden.

Hydraulisk trækindføring

Som den første presserproducent introducerer Claas hydraulisk træk af pickuppen og den bagerste nedholderrulle. Det giver mulighed for at optimere hastigheden på indføringen i forhold til fremkørselshastigheden, og i forhold til materialet som skal samles op. Eksempelvis ved opsamling af kløvergræs og lucerne er det vigtigt at hastigheden på pickuppen reduceres, så tab af værdifulde blade undgås.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det hydrauliske træk giver også mulighed for at reversere indføringen. Derved kan eventuel tilstopning fjernes, uden at føreren behøver at forlade førersædet.

Automatisk presserkontrol

Den nye Claas Quadrant 5200 er udstyret med APC, som står for automatisk tryk kontrol. Via sensorer på knyttere og hovedrammen overvåger APC presningsgraden.

Før arbejdet påbegyndes, skal føreren blot indtaste den anvendte garntype, samt ved hvilket tryk ballerne skal presses. Herefter sørger APC for, at der presses baller med en ensartet ballevægt.

På Communicator 2 terminalen, eller på en tablet med Easy on bord app, har føreren mulighed at opsætte sin personlige brugerflade, hvor udvalgte parametre på presseren kan overvåges.

Ved de seks knyttere på de nye ballepressere er der monteret en Turbo Fan med bevægelige dyser, som blæser halm og avner væk fra bindeapparatet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere slag

I forhold til forgængeren er pressekanalen på Qadrant 5200 forlænget med 40 centimeter og er nu 3,85 meter lang. Samtidig er kapaciteten på oppakkeren forøget med 30 procent og for at kunne følge med, er hastigheden på stemplet øget fra 51 og til 56 slag i minuttet.

Qadrant 5200 leveres i tre varianter. Enten uden snitter, som Roto Cut med 25 knive og som Fine Cut med 51 knive.

Tilvalg til lillebror

Mens Claas Quadrant 5200 har alle de nye funktioner som standard, er de fleste ekstraudstyr på Quadrant 4200, som afløser Quadrant 2200.

Ifølge Claas er Quadrant en simpel maskine, der er let at betjene, og som fra fabrikken kan monteres med udstyr, som kunderne efterspørger.