Abonnementsartikel

LMO Økologi afholder i samarbejde med Horsens Maskiner og Väderstad demodag med fokus på maskiner og teknikker til bekæmpelse af rodukrudt i økologisk planteavl.

Demodagen er en oplagt mulighed for at vurdere og sammenligne, hvad maskinerne kan, så man kan blive klædt godt på til at gøre den rette investering når den nye runde Økologisk Investeringsstøtte åbner.

I løbet af arrangementet kan man blandt andet blive klogere på, hvordan du udnytter forskellige typer maskiner til bekæmpelse af rodukrudt, hvordan du kombinerer bekæmpelse af rodukrudt med bekæmpelse af frøukrudt, og hvordan du udnytter ukrudtets svage punkter til at få en effektiv bekæmpelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På demodagen vil der blive demonstreret forskellige strategiers effekt på forskellige typer rodukrudt, og der vil være mulighed for at se maskinerne i aktion. Der vil blive demonstreret stubharver med vingeskær og hurtigskiftskær, discharver, Kelly-harve, tandfræsere og en traditionel vendeplov.

Mulighed for tilskud

LMO oplyser, at der nu igen er mulighed for at få tilskud til forskellige maskiner, der demonstreres på dagen. Der er 40 millioner i puljen, og de skal søges mellem den 15. september og 16. oktober i år

- Med 40 millioner kroner i puljen gør, at det absolut er en ansøgning værd og chancerne stiger for at komme blandt dem, der kan få 40 procent i tilskud. Indenfor hver gruppe er der cirka 15 områder man kan søge på. For planteavl kunne nogle af områderne være netop bekæmpelse af rodukrudt, autostyring, radrensning, rensning af korn og frø og energibesparelse i styring af tørring, siger leder af LMO Økologi, Thomas Vang Jørgensen.

Investeringssummen skal minimum være 100.000 kr.

Hvor og hvornår

Demodagen afholdes den 15. september fra 9-12 på Skolevangsvej 67, 8450 Hammel. Det er gratis og Horsens Maskiner serverer sandwich og et let forfriskning til frokost. Af hensyn til frokosten skal der tilmeldes til Berit Lander Kolind blk@lmo.dk eller sms navn og antal til 40 68 81 92.