Karl Mertz i Sakskøbing er eksperter i Agco- og MI-produkter, og taktikken er klar - lokal tilstedeværelse er nøglen til succes.

Med 20 mand ansat i virksomheden danner Karl Mertz i Sakskøbing rammen om kædens hovedkvarter og den største af de fire afdelinger.

Administrerende direktør Anders Hansen viser rundt i de store lokaler, som rummer både butik, have-park afdeling, udstillingsområde samt et stort værksted.

- Vi har rødder i Sakskøbing helt tilbage til 1919, hvor forretningen startede nede på havnen, siger han.

Selvom Karl Mertz-kæden altså kan skimte et 100-års jubilæum, har direktør Anders Hansen dog kun været i huset i omkring tre år. Han har dog en helt klar idé om, hvordan Karl Mertz-kæden skal ruste sig til fremtiden, så forretningen i Sakskøbing også kan få succes de næste 100 år.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi er meget lokalt forankret her. Vi har historien, og vi har de unikke produkter fra eksempelvis Agco og MI. Kunderne ved, at vi er et stabilt og fagligt sted, og vi yder den service, der skal til, siger han.

Netop den lokale tilstedeværelse er noget, som fylder meget for Anders Hansen og Karl Mertz.

- Kunderne skal have kort afstand til vores butikker. Jeg tror på, at nøglen til succes ligger ved at være til stede lokalt, og ikke samle alting ét centralt sted. Det betyder også, at kunderne ved, at hvis de handler hos os, så er vi her også til at servicere dem i fremtiden, siger Anders Hansen.

Store maskiner

- Vi sælger generelt mange store maskiner til de store landbrug, der ligger heromkring. Der er over 200 hestekræfter i næsten samtlige traktorer, som vi sælger, siger Anders Hansen.

Det er da også en stor maskine, som Anders Hansen ser særligt meget frem til at få i butikken i Sakskøbing.

- Jeg har meget fokus på den nye Fendt X 1000. Det bliver spændende at se, hvordan prisen kommer til at ligge, for vi har en del kunder klar, der lige mangler de sidste hestekræfter, siger han.

Mens maskinhandlere i andre dele af landet melder om stor nedgang i salget, bevarer man optimismen hos Karl Mertz i Sakskøbing.

- Vi mærker en stor købelyst hos vores kunder, og eksempelvis da vi var på Roskilde Dyrskue, fik vi lukket et par handler, siger Anders Hansen.

Service er vigtigst

Udover at sælge traktorer fra Fendt og Massey Ferguson, sælger Karl Mertz i Sakskøbing også produkter fra blandt andet Kuhn, Hardi, Kongskilde og Köckerling.

Det stiller nogle særlige krav til personalet, at butikken har et bredt produktprogram.

- Det er vigtigt for os, at vores kunder har en positiv oplevelse af sit produkt i hele produktets levetid. Det stiller krav til vores service, og det er noget, vi har stort fokus på. Vi siger også nej til at forhandle nogle produkter, hvis vi ved, at vi ikke vil være i stand til at lave service på dem efterfølgende, forklarer Anders Hansen.

Der er dog nok produkter at vælge imellem, når man går rundt hos Karl Mertz i Sakskøbing. Udover de mange nye maskiner, sælger butikken også en del brugte traktorer.

- Vi sælger faktisk ofte nogle gode, brugte traktorer til Jylland. Ja man kan vel nærmest kalde det eksport til Jylland, siger Anders Hansen med et smil.

Bigballer

Et af de områder, som Karl Mertz i Sakskøbing har særligt fokus på er bigballepressere.

- Vi har folk, der er specialister i netop bigballer, og vi ha to servicebiler særligt til presserne, forklarer Anders Hansen.

Den specialviden om bigballepressere, der er samlet i Sakskøbing, er i høj grad noget, der kommer kunderne til gode.

- Vi har eksempelvis haft en kunde, der fik et nedbrud på sin bigballepresser fredag eftermiddag, og vi sørgede for, at han kunne presse igen lørdag middag, selvom der skulle skiftes gearkasse. Vores folk glemmer, at det er weekend, og vi rykker ud med kort varsel, selvom det er et større problem, der skal løses. Det er noget, som kunderne husker, siger Anders Hansen.

I alt råder forretningen i Sakskøbing over otte servicebiler.

Femern-forbindelsen

Selvom Karl Mertz i Sakskøbing har hovedfokus på landbrugskunder, følger Anders Hansen debatten om Femern Bælt-forbindelsen med stor interesse.

- Jeg er overbevist om, at det vil give en afsmitning her hos os, når byggeriet går i gang. Det bliver en kæmpe arbejdsplads, og der er mange underentreprenører, der får brug for grej, og så skal vi være klar, siger han.

Det betyder dog ikke, at han går med udvidelsesplaner.

- Vi har de rammer, vi behøver, forklarer Anders Hansen.