Abonnementsartikel

Ferien sender svineprisen ned.

De seneste måneder har der været en ganske god efterspørgsel på dansk svinekød fra Kina. Målt i tons er eksporten steget betragteligt, men det er desværre ikke entydigt godt nyt.

- I en situation, hvor det globale udbud af svinekød er forholdsvis stort, er det selvfølgelig positivt, at vi sælger mere på det kinesiske marked. Omvendt er det kun lykkedes, fordi priserne på europæisk svinekød - set med kinesiske øjne - er kommet så langt ned, at vi nu henter ordrer på det kinesiske marked, som tidligere blev samlet op af udbydere fra lande, der traditionelt sælger billigere end vi gør, siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den højere dollarkurs overfor euroen i første halvdel af 2015 har været med til at stimulere det danske salg til Kina. Kineserne betaler nemlig med dollars, så derfor er kød fra Europa blevet relativt billigere, sammenlignet med kød fra USA, Canada og Brasilien.

- Vi ser en rigtig god interesse fra Kina lige nu. Samtidig indikerer de seneste prognoser, at den kinesiske produktion af svinekød vil falde en del i 2015, så derfor har vi god grund til at tro på en fortsat høj afsætning til Kina, siger Søren Tinggaard.

Handlen i Europa er i øjeblikket præget af feriesæsonen i landene omkring alperne. Det giver markant mindre efterspørgsel på kød fra de store forarbejdningsvirksomheder, hvor specielt priserne for skinker er under pres, mens de øvrige delstykker sælges til uforandrede priser.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på svin er hermed 9,00 kroner pr. kg og 5,00 kroner pr. kg for søer.